Геннадій Зубко та Посли G7 у Кіптівській ОТГ обговорили актуальні питання реформи децентралізації

21.06 13:51    
Країни G7 надають системну допомогу у впровадженні в України реформ, зокрема децентралізації. Це безпрецедентний приклад, коли навколо однієї реформи – децентралізації, об’єдналися всі міжнародні партнери і взяли в роботу кожен свій напрямок – медицину, освіту, адміністративні сервіси, планування територій тощо. І у кожний напрям вони залучають кращий європейський і світовий досвід. Сьогодні Україна – це успішний приклад з точки зору залучення найкращих принципів демократичного управління. Дякую послам G7 за спільну роботу. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час спільної з послами країн G7 поїздки до Кіптівської ОТГ на Чернігівщині.

Під час поїздки дипломати відвідали Кіптівський ЦНАП, модернізований за підтримки програми «U-LEAD з Європою». «Надання якісних адміністративних послуг – це в першу чергу обличчя влади. І недарма голова Кіптівської ОТГ на Чернігівщині розпочав саме з розбудови центрів надання адміністративних послуг. 746 ЦНАПів вже сьогодні функціонують в Україні, з яких 88 в ОТГ. Для того, щоб створити можливості 30-хвилинної доступності до адміністративних послуг, в Україні ще потрібно відкрити біля 250 ЦНАПів. Але їх може бути ще більше, питання тільки в якості стандартів надання послуг. Сьогодні ми продемонстрували, що надання 97 адміністративних послуг у невеликій Кіптівській громаді, це є вже результат. І якість цього сервісу стала можливою завдяки підтримці міжнародних партнерів, які надали сучасне програмне забезпечення і провели навчання для персоналу», — зазначив Геннадій Зубко.

Під час поїздки посли G7 відмітили успішність реформи децентралізації та запевнили у подальшій підтримці її впровадження. Посол Канади Роман Ващук зазначив, що децентралізація в Україні, це коли «кожний регіон, кожне село, кожна громада може взяти у свої руки свою долю й залучити до співпраці міжнародного партнера». Він відзначив, що на прикладі роботи Кіптівського ЦНАПу видно, як використовується міжнародний досвід і стандарти у системі надання адмінпослуг.

Під час поїздки, був презентований проект «Організація землеустрою та впровадження стратегії місцевого економічного розвитку в умовах децентралізації», створений за підтримки програми USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». Метою цього пілоту є створення електронного управління землями на території об’єднаних територіальних громад для їх сталого економічного розвитку. Такий проект проходить в Україні вперше і є інноваційним з точки зору процедур та технологій.

За словами Віце-прем’єр-міністра, такий проект є потужним комунікаційним інструментом для жителів громади, бізнесу, інвесторів.

«Коли громада має можливості і інструменти, вона дуже швидко розвивається. Зростають місцеві бюджети як за рахунок податкових надходжень, так і залучення інвестицій. З іншого боку, громади мали б більші можливості і кошти у разі передачі їм земельних ресурсів. Тому сьогодні вкрай важливо прийняти закон щодо передачі громадам повноважень з управління земельними ресурсами, розроблений Мінрегіоном. А також щодо планування територій ОТГ. Ці закони входять до пакету першочергових децентралізаційних законів, поданих до парламенту», — заначив Геннадій Зубко.

У відвіданні Кіптівської ОТГ взяли участь — Роман Ващук, Посол Канади, Марі Л. Йованович, Посол США, Ернст Райхель, Посол Федеративної Республіки Німеччина, Джудіт Гоф, Посол Великої Британії, Ізабель Дюмон, Посол Франції, Давіде Ла Чечіліа, Посол Італії, Шігекі Сумі, Посол Японії, Беренд Де Гроот, керівник Програм співробітництва, Представництво ЄС в Україні та інші дипломатичні представники.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення