У Лондоні розпочалося чергове засідання Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття»

20.07 19:19    
Сьогодні, 20 липня, у Лондоні (Великобританія) розпочалося чергове робоче засідання Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду "Укриття" та донорів Рахунку ядерної безпеки. У заході бере участь українська офіційна делегація під головуванням Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака.

Учасники засідання позитивно оцінили активність України щодо виконання взятих на себе зобов’язань із посилення екологічної безпеки у зоні відчуження.

Зокрема, на Асамблеї обговорювалося завершення будівництва та введення в експлуатацію сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2.

«Сьогодні на засіданні Асамблеї ми говорили про важливі проекти у зоні відчуження, які зараз перебувають на стадії реалізації. Маю на увазі об’єкти інфраструктури для поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами, такі як СВЯП-2», - прокоментував Остап Семерак.

Він зазначив, що введення в експлуатацію цього сховища дозволить перевезти відпрацьоване ядерне паливо зі старого сховища (СВЯП – 1) та продовжити роботи зі зняття з експлуатації блоків Чорнобильської АЕС.

«Зараз на СВЯП-2 тривають «холодні» випробування та пусконалагоджувальні роботи. Маю надію, що компанія-підрядник завершить всі роботи вчасно, як і планувалося», - пояснив Міністр екології та природних ресурсів України.

Він також зазначив, що Україна й надалі буде виконувати взяті зобов’язання із реалізації безпекових проектів на Чорнобильській АЕС. Зокрема, Урядом передбачено на цей рік забезпечення відповідного фінансування видатків на експлуатацію об'єктів, побудованих за кошти міжнародної технічної допомоги.

«Члени Асамблеї, а це представники близько 30 країн, які допомагають нашій країні долати наслідки техногенної катастрофи, відзначають прогрес України щодо виконання взятих на себе зобов’язань. Я хотів би подякувати країнам-донорам за багаторічну величезну допомогу, що вони не залишають Україну сам на сам у цій ситуації. Насправді, йдеться про безпеку цілого континенту», - резюмував Міністр.

Також він повідомив, що в березні цього року Україна отримала Сертифікат про відповідність закінченого будівництва об'єкта Заводу з переробки рідких радіоактивних відходів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення