Ігор Жданов ознайомився зі спортивною інфраструктурою Одещини

09.08 19:34    
8-9 серпня Міністр молоді та спорту Ігор Жданов у межах робочої поїздки ознайомився зі спортивною інфраструктурою Одещини.

Візит розпочався з відвідин Авангардівської об’єднаної територіальної громади, де велику увагу приділяють розбудові спортивних об’єктів.

Тут відкрито сучасний спортивний комплекс: футбольне поле із системою автоматичного поливу та спормайданчики; два відкриті поля для міні-футболу і поле-трансформер для гри у волейбол, баскетбол і великий теніс. Проведено капітальний ремонт і реконструкцію залів для занять дзюдо, гирьовим спортом та силовими видами спорту. Облаштовано тренерські кімнати, роздягальні, душові, туалетні кімнати для спортсменів та відвідувачів.

Далі в планах громади за підтримки держави - збудувати ще одне поле для міні-футболу зі штучним покриттям в с. Прилиманське. Також за рахунок коштів місцевого та обласного бюджетів планується звести спорткомплекс на території Прилиманської загальноосвітньої школи.

«Дуже важливо, що в поточному році в ОТГ створено дитячо-юнацьку спортивну школу за напрямами: дзюдо, бокс, вільна боротьба, настільний теніс, шахи та шашки, волейбол та футбол. Так, завдяки децентралізації, в Україні відкриваються, а не закриваються нові ДЮСШ, і це вже тенденція».

Разом із представниками Одеської ОДА Міністр оцінив умови проживання та проведення навчально-тренувальних зборів спортсменів збірних команд України в спорткомплексі і на стадіоні ФСТ «Динамо». За сім місяців поточного року там проведено вісім навчально-тренувальних зборів збірних команд України з різних видів спорту.

У 2017-18 роках на стадіоні «Динамо» здійснено масштабні заходи щодо поліпшення матеріально-технічного стану спортивної інфраструктури. Повністю замінено на сучасне покриття легкоатлетичних доріжок та сектору, яке відповідає міжнародним нормам ІААФ; реконструйовано багатофункціональний майданчик для баскетболу та волейболу, капітально реконструйовано гуртожиток для спортсменів та кафе на 50 місць, тренажерний зал, роздягальні, душові та санвузли.

Також на території стадіону розташовано спеціалізований зал боротьби, стрілецький тир, майданчики для гри у баскетбол, волейбол та міні-футбол, тенісний корт, тренажерні зали, реабілітаційний центр.

На капітальний ремонт легкоатлетичної бази олімпійської підготовки ФСТ «Динамо» в Одесі було залучено 7,8 млн грн бюджетних та більше ніж 10 млн грн власних коштів. Окрім цього, за підтримки держави було придбано легкоатлетичні бар’єри та килими татамі.

«Побаченим залишився задоволеним. Розбудова спорткомплексу та легкоатлетичного стадіону ФСТ «Динамо» в Одесі - це яскравий приклад відродження спортивної інфраструктури в Україні та державно-громадського партнерства, яке працює на весь український спорт», - зазначив Ігор Жданов.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
Вчора 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Вчора 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення