На Полтавщині учасникам містобудівного процесу розповіли про нові можливості е-сервісів у будівництві

09.08 19:44    
7 серпня на регіональній нараді у Полтаві обговорили актуальні питання здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду за діяльністю уповноважених органів містобудування та архітектури, а також нові можливості електронних послуг у сфері будівництва.

У спілкуванні взяли участь заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло, заступник директора департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Ірина Особік, директор Департаменту ДАБІ у Полтавській області Олена Морозова, начальник відділу по роботі з дозвільними документами департаменту ДАБІ у Полтавській області Яна Перцева, представники уповноважених органів містобудування та архітектури і новоутворених органів держархбудконтролю.

Основними порушеннями в діяльності уповноважених органів містобудування та архітектури є недотримання вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки та Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

«Відсутність містобудівної документації на місцевому рівні, зокрема генерального або детального плану, є підставою для скасування рішення про видачу будівельного паспорта і містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки», – зазначила директор департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області Олена Морозова.

Вона також додала, що у зв’язку з законодавчими змінами від червня 2017 року при скасуванні містобудівних умов та обмежень і будівельних паспортів одночасно скасовуються й дозвільні документи на будівництво. Як наслідок, замовники будівництва втрачають право на виконання будівельних робіт.

Крім того, учасників заходу поінформували про нову автоматизовану електронну послугу з подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт на підставі будівельного паспорта. Послуга є повністю автоматичною та надається без втручання посадової особи органів держархбудконтролю.

«Достатньо зайти за електронною адресою e-dabi.gov.ua і заповнити відповідну форму, – повідомила начальник відділу по роботі з дозвільними документами департаменту ДАБІ у Полтавській області Яна Перцева. – Реєстрація здійснюється протягом кількох хвилин, а на електронну адресу замовника будівництва приходить реєстраційний номер повідомлення про початок виконання будівельних робіт».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення