Поліцейські ТОРу завершили курс підготовки із забезпечення публічної безпеки під час масових заходів

20.08 23:17    
Упродовж трьох днів на Львівщині патрульні поліцейські підрозділу тактико-оперативного реагування (ТОР) відпрацьовували алгоритм дій під час масових заходів, спираючись на кращі європейські практики у цій сфері. Сьогодні, 20 серпня, Голова Нацполіції Сергій Князєв та американські партнери вручили поліцейським сертифікати про завершення курсу навчання.

Навчання проходили на базі навчально-тренувального центру «Верещиця» Львівського державного університету внутрішніх справ. Упродовж трьох днів патрульні з підрозділу тактико-оперативного реагування удосконалювали свої навички з організації та проведення дій під час масових заходів.

Сергій Князєв зазначив, що ці навчання продемонстрували роботу нового підрозділу поліції і нові стандарти, якими він керується.

«Суспільство в 2014 році поставило життєво важливе завдання перед Національною поліцією докорінно змінити поліцію превенції. І ви ті поліцейські, які володіють навичками, що допоможуть зберегти життя громадянам, колегам-поліцейським і правопорушникам. Ми зобов’язані берегти життя усіх. Громадяни нашої держави мають бути впевнені, що на наших вулицях можна спокійно ходити», – наголосив очільник Нацполіції.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблого сьогодні вночі у Харкові патрульного поліцейського Дмитра Кірієнка, а також всіх загиблих захисників держави.

Керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс зазначила, що забезпечення громадського порядку під час масових заходів є дуже важливими компонентом роботи поліцейського.

«Дуже рада, що упродовж останніх трьох днів ви мали можливість покращити свої знання у цій сфері. Сподіваюся, що все те, чому ви навчалися за цей короткий період, допоможе вам ще більш якісно виконувати свої обов’язки», – сказала Стефані Холмс.

З успішним завершенням курсу привітав поліцейських програмний директор Міжнародної навчальної програми допомоги у кримінальних розслідуваннях (ICITAP) Джон Монтаніо.

«Особистий контроль, спільна робота як однієї злагодженої команди – саме це забезпечить успіх вашої роботи. Хочу подякувати вам за зусилля, які ви доклали, за вашу роботу», – зазначив Джон Монтаніо.

Під час навчання командири підрозділів опановували практичні навички, розбирали реальні проблемні ситуації та шукали шляхи їх вирішення. Учасники курсу обговорювали, як покращити взаємодію командного пункту зі співробітниками, які працюють на вулицях.

Наразі підрозділи тактико-оперативного реагування патрульної поліції ТОР діють у 27 містах України. Робота першого такого підрозділу стартувала у Києві у 2016 році.

Його завдання – з використанням новітніх стандартів у роботі протидіяти вуличній злочинності, розкривати злочини одразу після скоєння, надавати підтримку колегам в разі складних небезпечних ситуацій та забезпечувати публічну безпеку під час масових заходів.

Нагадаємо, керівники обласних підрозділів Нацполіції взяли участь у командно-штабних навчаннях із забезпечення публічної безпеки.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення