Еміне Джапарова: Росія намагається використати платформу ОБСЄ для гібридної війни

13.09 22:38    
11 вересня 2018 року Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова виступила на щорічній нараді ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі (OSCE HDIM) у Варшаві (Польща).

«Вже майже п'ятий рік Україна б’є на сполох, намагаючись попередити міжнародне співтовариство про гібридні загрози міжнародній безпеці та демократичному порядку. Загрози, з якими ми фізично стикаємося в окупованих Росією Криму та Донбасі. Мільйони доларів витрачаються на створення паралельної реальності та інформаційної бульбашки щодо так званого «демократичного референдуму в Криму», «відновлення історичної справедливості Росією» та «громадянської війни на Донбасі» проти українського «фашизму». Це те ж саме, якщо вас переконуватимуть у «демократичному референдумі в Австрії» під час аншлюсу», - зазначила вона.

Еміне Джапарова нагадала про переслідування російською владою на окупованих територіях незалежних журналістів і блогерів та використання підконтрольних ЗМІ для пропаганди та дезінформації. «Численні міжнародні резолюції, рішення Міжнародного суду ООН не змушують Росію дотримуватися міжнародного права і припиняти порушення прав людини на окупованих українських територіях», - підкреслила Перший заступник Міністра.

Еміне Джапарова звернула увагу на те, що російські пропагандисти намагаються використати для гібридної війни навіть платформу OSCE HDIM. «Коли платформу неналежним чином використовують фінансовані колишніми українськими міністрами-утікачами неурядові організації для просування прокремлівського наративу, ми маємо називати це гібридною війною, у якій демократичні інструменти застосовують проти демократій, а свобода слова перетворюється на свободу брехні або вибіркової правди», - зазначила вона.

Нагадаємо, 10 вересня у Варшаві відкрилася щорічна нарада ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі. Участь у ній беруть близько 1,5 тис. представників урядів і громадянського суспільства країн-членів ОБСЄ та країн-партнерів.

Метою конференції є перегляд зобов'язань, які взяли на себе уряди країн-членів у сфері дотримання фундаментальних прав і свобод людини, демократії, толерантності і протидії дискримінації. Крім того, на заході порушуються питання свободи ЗМІ, прав мігрантів, подолання расизму та ксенофобії.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення