На військовому полігоні в Десні журналісти вивчали правила поводження в умовах бойових дій

15.09 21:09    
15 вересня, на полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України в смт Десна Чернігівської області відбулися практичні заняття в рамках Курсу для цивільних журналістів, які працюють на сході України.

Військові інструктори навчального центру провели низку занять з тактичної медицини, правил поводження з вибухонебезпечними предметами та основ поведінки у зоні військового конфлікту.

Зокрема під час тренувань з медицини журналісти мали змогу оволодіти практичними навичками з надання первинної допомоги собі та оточуючим, вчилися користуватися аптечками, кровоспинними та іншими медичними засобами.

В рамках занять з інженерної справи представники ЗМІ ознайомилися з деякими зразками вибухонебезпечних предметів. Так, військові сапери розповіли медійникам про правила поводження з боєприпасами які не розірвалися, і можуть зустрічатися на дорогах Донбасу, як убезпечити себе і колег, а також як поводитися у випадку виявлення таких предметів.

Окрім того, представники мас-медіа побували на майже справжніх бойових позиціях — під час практичного заняття, яке тривало на взводному опорному пункті, журналісти вчилися визначати на слух початок ворожих артилерійських обстрілів, алгоритм дій у разі потрапляння у подібні ситуації, а також оволодівали навичками поведінки під час знаходження безпосередньо на бойових позиціях.

Варто зазначити, що усі практичні заняття і тренування проходили з максимальним наближенням до реальних бойових умов, супроводжувалися активним застосування імітаційних димових, звукових засобів та холостих пострілів зі стрілецької зброї, а журналісти тренувалися у справжніх шоломах і бронежилетах не нижче четвертого рівня захисту.

Наприкінці практичних занять випускники курсу отримали прес-карти першого рівня акредитації, що дає їм можливість і підстави в подальшому виконувати редакційні заняття безпосередньо на бойових позиціях.

Нагадаємо, що у 2016 році, Управлінням комунікацій та преси Міністерства оборони України, спільно із Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського запроваджено спеціальні курси для цивільних журналістів, які висвітлюють військову проблематику у пресі.

Під час цього курсу, який має назву «Курс підвищення медійної компетенції для українських журналістів з питань висвітлення проблематики операції Об’єднаних сил (ООС)», представники ЗМІ знайомляться зі структурою, функціями і завданнями сектору безпеки і оборони України, нормативно-правовою базою діяльності Збройних Сил України, військовою термінологією, порядком взаємодії представників ЗМІ з офіцерами прес-структур ООС. По завершенню практичних занять журналісти отримують акредитаційні картки.

Головною метою подібних занять є підвищення рівня безпеки цивільних журналістів, які працюють в районах бойових дій, унеможливлення потрапляння у відкриті джерела інформації, що може зашкодити життю і здоров’ю українських військовослужбовців та негативно вплинути на перебіг операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

З 2016 року проведено вже 11 сесій таких курсів, за підсумками яких прес-карти першого рівня акредитації отримало більше 400 представників цивільних засобів масової інформації.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення