Україна вперше представляє стенд «Чорнобиль - територія змін» на міжнародній виставці у Відні

17.09 19:44    
У Віденському відділенні ООН, у рамках 62-ої генеральної Конференції МАГАТЕ, відбулось урочисте відкриття міжнародної виставки, що проходить 17-21 вересня, на якій Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) вперше презентує власний стенд «Чорнобиль – територія змін».

На експозиції представлені досягнення України в подоланні наслідків Чорнобильської аварії, знятті ЧАЕС з експлуатації та перетворенні об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему, а також презентовано потенціал зони відчуження.

Окрему увагу приділено масштабній програмі відродження зони відчуження, розпочатої за ініціативи Президента України Петра Порошенко.

Захід очікує зустріти понад 5 000 гостей, серед яких міжнародні експерти, співробітники Секретаріату МАГАТЕ та учасники Генеральної конференції.

«Для нашої команди вперше представляти Україну на авторитетному заході з власним стендом чорнобильської тематики - це дуже відповідальна справа і честь. Позаду більше півроку підготовчих робіт із залученням помічників та міжнародної підтримки для повної реалізації нашої творчої ідеї за 1300 кілометрів від України. Сподіваюсь нам вдасться гідно представити досягнення в подоланні наслідків аварії на ЧАЕС та зацікавити експертів і потенційних партнерів задля впровадження нових суспільно важливих проектів на території зони відчуження», – акцентував Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Відкрила виставку в.о. Гендиректора Мері Еліс Хейворд, яка наголосила на тому, що трагедії Чорнобиля і Фукусіми - це те, що об'єднало всю світову спільноту задля ліквідації наслідків аварій на атомних станціях. МАГАТЕ направляє свою діяльність на те, щоб забезпечити безпеку всього світу і недопустити подібних аварій у майбутньому.

Протягом п’яти наступних днів на стенді «Чорнобиль – територія змін» відвідувачі зможуть побачити 3D макет всесвітньо відомої захисної Арки (НБК) над зруйнованим реактором у супроводі комп’ютерної графіки. Не менш цікавим для відвідувачів стане можливість потрапити під Арку за допомогою інтерактивної панелі у форматі 360 градусів і навіть завантажити додаток та зробити моментальне фото на фоні НБК.

Також всі охочі зможуть здійснити віртуальну подорож найпопулярнішими місцями зони відчуження за допомогою спеціальних окулярів та побачити масштаби зони та її головні об’єкти на великому макеті карти.

Робота стенда організована за сприяння Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні, компаній NOVARKA, VINCHI, Holtec International, Европейської Комісії та Європейського банку реконструкції та розвитку.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Сьогодні 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення