Вадим Черниш привітав учасників Херсонського міжнародного економічного форуму «Таврійські горизонти»

22.09 19:39    
21 вересня в Києві стартував Херсонський міжнародний економічний форум «Таврійські горизонти». Понад 600 учасників з 25 країн світу беруть участь у форумі, серед яких представники центральних органів виконавчої влади, дипломатичних місій, міжнародних фінансових і донорських організацій, вітчизняних та іноземних інвестиційних компаній, банківських установ й інституцій громадянського суспільства, а також народні депутати України.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш привітав учасників щорічного форуму, який, за словами Міністра, демонструє досягнення і можливості Херсонщини як інвестиційного хабу.

«Центральна влада, регіональна влада, органи місцевого самоврядування – всі єдині в підходах, що Херсонська область потребує особливої уваги та особливих умов для розвитку. Єдиний підхід означає прозорість, ефективність і найбільше сприяння охочим долучитись до розвитку області. Де місцева, регіональна влада активна, там і люди будуть більш впевненими у своєму майбутньому», – сказав Міністр у своїй вітальній промові.

Вадим Черниш наголосив, що зусилля влади зосереджено на розвитку Херсонщини, яка є особливим регіоном з огляду на адміністративне межування з тимчасово окупованим Кримом.

У завершенні вітальної промови Вадим Черниш побажав усім учасникам форуму досягнення конкретних результатів, підписання нових контрактів і початку реалізації успішних проектів: «Я дуже радий, що у форумі беруть учать не лише представники влади, органів місцевого самоврядування, іноземних інвесторів, але й внутрішні інвестори та громадські організації. Така синергія безумовно дасть поштовх до розвитку і досягнення найкращих цілей. І це буде успіх як для влади, так і для бізнесу. Бажаю наснаги і гарних результатів від участі у форумі».

Під час урочистого відкриття форуму голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв зачитав учасникам та гостям заходу вітання від Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Андрій Гордєєв наголосив, що «Таврійські горизонти» відбуваються вже вдесяте, але вперше – у столиці, адже сьогодні Херсонщина потребує підвищеної уваги з боку міжнародної спільноти, владних та бізнесових кіл України.

«За останні роки в області відбувається значне економічне зростання, відкриваються нові інфраструктурні об’єкти, будуються вітропарки та сонячні електростанції, стрімкими темпами розвивається туризм. Херсонщина стає все більш цікавою для іноземних інвесторів, які, не дивлячись на наближеність регіону до окупованого півострова, вкладають мільярдні інвестиції в нові проекти», – зазначив голова Херсонської ОДА.

Розвиток інвестиційної діяльності Херсонщини є одним із пріоритетних напрямів економіки регіону, адже він закладає довгостроковий фундамент для економічного зростання, надходження фінансів до місцевих бюджетів, створення нових робочих місць та покращення інфраструктури.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення