Реформування державного управління в Міненерговугілля виходить на новий рівень

06.02 21:57    
6 лютого в Міненерговугілля під головуванням державного секретаря Максима Немчинова проведено зустріч із представниками Представництва ЄС в Україні. Мова йшла про подальші кроки щодо впровадження пілотного проекту з реформування державного управління та ефективність та результати роботи директоратів.

Максим Немчинов зазначив, що реформування покликане забезпечити сталість роботи системи, політичну незалежність та інституційну пам’ять. Наразі Міненерговугілля працює над новою цільовою структурою, яка передбачає виконання функцій з формування та реалізації політики та операційну діяльність. Надалі Міненерговугілля позбудеться невластивих функцій, зокрема щодо управління об’єктами державної власності. Нова структура передбачає цілісну систему, яка повною мірою забезпечить виконання покладених на Міністерство завдань.

Максим Немчинов поінформував, що наразі працюють три директорати (Директорат енергетичних ринків, Директорат викопних видів палива та Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції), які вже мають успіхи і напрацювання. Усього проведено 88 конкурсів, за результатами яких відібрано 49 осіб з 1680 заявлених на конкурс. Така цифра заявок свідчить про високу зацікавленість у формуванні нової державної служби на засадах нового законодавства та європейських практик. Призначено 43 особи на посади фахівців з питань реформ. Триває робота щодо формування Директорату розвитку ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу. Державний секретар відзначив, що найскладніше відібрати керівників експертних груп з огляду на високі вимоги до фахівців такого рівня.

Окремо відзначив заходи щодо впровадження електронного документообігу, що дозволить спростити процес обміну документами і зробити його ефективним і зрозумілим.

Державний секретар подякував за підтримку реформи державного управління з боку ЄС та запропонував зустрічатися на технічному рівні для обговорення нагальних питань реформування.

За результатами зустрічі сторони домовилися щодо продовження консультацій з фахівцями Представництва ЄС в Україні з питань реформування державного управління та про зустрічі фахівців обох сторін на системній основі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення