У процесі наближення українського законодавства до європейського Держпродспоживслужба зацікавлена у діалозі з бізнесом, – Володимир Лапа

19.02 22:36    
Для збереження рівноваги у рамках наближення вітчизняного законодавства до вимог ЄС Держпродспоживслужба залучає широке коло зацікавлених сторін до процесу напрацювання на обговорення майбутніх законодавчих змін. Це дозволяє державі виконати свої євроінтеграційні зобов’язання та максимально врахувати інтереси бізнесу і споживача. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час круглого столу «Регулювання ринку м’яса: баланс між безпекою споживачів і розвитком бізнесу», організованого Офісом ефективного регулювання (BRDO).

За його словами, зараз на порядку Держпродспоживслужби прийняття виваженої та збалансованої нової редакції проекту закону «Про ветеринарну медицину», яка уже спеціалістами напрацьована і оприлюднена для максимально широкого обговорення професійною спільнотою.

«Наше спільне завдання – забезпечити розвиток тваринництва у спосіб, що гарантує здоров’я людей і тварин, а також забезпечити доступність продукції для українських споживачів. Тому в рамках наближення українського законодавства до європейського ми зацікавлені у постійному діалозі зі всіма стейкхолдерами», – заявив Володимир Лапа.

Законопроект про ветеринарну медицину серед іншого запроваджує нові підходи та додаткові вимоги до здоров’я та благополуччя тварин, імплементація яких дозволить українській галузі тваринництва розширити ринки збуту своєї продукції, а також гарантувати безпечність харчових продуктів. З прийняттям законопроекту Україна імплементує європейські норми щодо благополуччя сільськогосподарських тварин, як це передбачено Угодою про асоціацію з ЄС.

«Слід зазначити, що дотримання європейських стандартів благополуччя тварин передбачає забезпечення належних умов утримання тварин, їх систематичного догляду, належного годування, запобігання хворобам, гуманного поводження з тваринами, у тому числі під час забою. А це в свою чергу є викликом для українського тваринництва, бо такі стандарти потребують додаткових капіталовкладень», – підкреслив Володимир Лапа.

За його словами, наразі ведеться обговорення щодо перехідних періодів та технічних деталей проекту закону. Однак, на переконання Голови Держпродспоживслужби, варто активізувати діалог з бізнесом щодо ряду норм, у тому числі стосовно благополуччя тварин. «І ця дискусія повинна бути прямою і відвертою. І потрібно її починати прямо зараз», – додав він.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення