Жданов: Один із пріоритетних напрямів у належній інформаційній політиці - це європейська інтеграція країни

28.02 23:06    
Питання інформаційної безпеки та належного отримання інформації, що турбує молодь, дуже важливі та актуальні. Особливо в умовах, коли країна дає відсіч збройній агресії Росії.

На цьому наголосив 28 лютого Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, відкриваючи роботу круглого столу, присвяченого розвитку молодіжної інформаційної політики в Україні.

“Ми розглядаємо належну інформаційну політику у молодіжній сфері і як один із пріоритетних напрямків - це європейська інтеграція країни, імплементації положень Європейської молодіжної інформаційної хартії”, - акцентував Ігор Жданов.

Урядовець зауважив, що 2018 року розпочалась активна співпраця з міжнародними інституціями щодо питань розвитку молодіжної інформаційної роботи та послуг. Зокрема, з міжнародною асоціацією EURODESK та Європейською агенцією з питань інформування та консультування молоді ERYICA.

“Хотілося, щоб наша молодіжна інформаційна політика була більш системна та якісна. І молоді люди дійсно отримували ту інформацію, яка їм потрібна, - зазначив Міністр. - Саме для цього ми тут і зібралися”.

За словами заступника Міністра молоді та спорту Олександра Яреми, є великий запит на адекватну інформацію, яка дійсно може допомогти молодій людині більш динамічно розвиватися, знаходити себе у житті. Йдеться, зокрема, про можливості навчання, роботи, подорожей як в різних регіонах України, так і за межами країни.

Цей круглий стіл став першим засіданням Робочої групи за участі представників органів влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань, молодіжних центрів, молодіжних працівників, активної молоді з різних регіонів України. Робоча група діятиме з метою розвитку якісної молодіжної інформаційної роботи в Україні, впровадження принципів Європейської молодіжної інформаційної хартії та задоволення інформаційних потреб молоді тощо.

Окрім керівництва Мінмолодьспорту, спікерами на заході виступили державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, національний координатор міжнародної асоціації EURODESK в Україні Анастасія Коломієць, громадський діяч, засновник всеукраїнського молодіжного журналу “Repost” Мар’яна Циганин та член Молодіжного комітету U-Report Ростислав Корсун.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення