Необґрунтовані нарахування постачальниками природного газу є незаконними і можуть призвести до втрати ліцензій, – Андрій Рева

05.03 22:23    
Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час наради про забезпечення центральним теплопостачанням, під головуванням Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, заявив, що підприємства, які продають природний газ необґрунтовано донараховують суми платежів тим домогосподарствам, які не забезпечені лічильниками газу.

«Газозбутові підприємства нараховують людям, у помешканні яких не встановлені лічильники газу, суми, які вважають за потрібне. Тобто у платіжках, які вони виставляють, значаться віртуальні суми за попередні 30 місяців», - пояснив Міністр.

Разом із тим ці ж постачальники намагаються нажитись і на тих громадянах, чиї оселі облаштовані лічильниками газу, але використовують для цього вже іншу схему.

«Навіть тим людям, у яких є лічильники в домогосподарствах, постачальники донараховують суми не по лічильнику, а з певним коефіцієнтом. Це називається «приведенням об'ємів природного газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків». Умовно кажучи, людина спожила 100 кубічних метрів газу за лічильником, а їй виставляється рахунок за 130, з мотивацією приведення розмірів використаного природного газу до стандартних умов. Це абсолютно незаконно. Більше того, є 42 постанови НКРЕКП, якими заборонено це робити. 42 постанови по кожному підприємству, і задача місцевих адміністрацій – це забезпечення виконання облгазами цих постанов через ті законні механізми, які на сьогодні передбачені. Вони повинні розуміти, що ігнорування постанов НКРЕКП може призвести в кінцевому підсумку до втрати ліцензії на продаж газу», – заявив Андрій Рева.

Варто зазначити про те, що борги отримувачів субсидій перед постачальниками послуг не є підставою для відмов при розгляді заяв на субсидію у наступному опалювальному періоді за умови, якщо цей борг оскаржується у судовому порядку – у такому випадку субсидія призначається на період розгляду справи. Таким чином, незаконні дії деяких постачальників послуг не матимуть негативного впливу на отримувачів субсидій за умови відстоювання ними своїх законних прав.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 10:54
На півшляху до кордону зі Словаччиною прикордонники зуп ...
Сьогодні 10:53
У пунктах пропуску «Шегині – Медика» та «Краківець – Ко ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення