В Україні пропонують обов’язково проектувати ліфти у житлових будинках від 4-ох поверхів

19.03 14:39    
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядає можливість введення обов’язкової норми проектування ліфтів у нових житлових будинках поверховістю від 4-ох поверхів та рекомендувати їх встановлення у новозбудованому житлі поверховістю від 3-ох поверхів. Відповідна пропозиція міститься у проекті нових ДБН В.2.2-Х:201Х “Житлові будинки. Основні положення”.

“Досі у наших ДБН щодо житлових будинків містяться застарілі норми щодо проектування ліфтів — обов’язкове їх встановлення в будинках заввишки 5 і більше поверхів. Ця норма міститься у ДБН 2005 року. Але сучасний світ ставить умови для підвищеної комфортності жителів будинків — у малоповерховій житловій забудові також мають бути вимоги до більш зручних та комфортних умов проживання людей. Тому ми наразі розглядаємо можливість оновити норми та рекомендувати проектувати ліфти у нових житлових будинках вище 3-ох поверхів, а для будинків вище 4-ох поверхів зробити це обов’язковою вимогою”, — зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Згідно з пропозицією, рекомендується встановлювати пасажирські ліфти у будинках від 3-ох поверхів (або з висотою між основним і верхнім житловим поверхами більше 8 м), обов’язково ж планується їх встановлювати в будинках поверховістю від 4-ох (або з умовною висотою 11,2 м).

Ліфти, їх обладнання, розміщення машинного та блочного приміщень та сходів між цими приміщеннями слід влаштовувати згідно з вимогами ДСТУ Б В.2.6-52:2008 “Сходи маршеві, площадки та огорожі сталеві. Технічні умови” та ДСТУ EN 81-70:2010 “Норми безпеки до конструкції та експлуатації ліфтів. Специфічне використання пасажирських і вантажопасажирських ліфтів”. При цьому допускається застосовувати ліфти вантажопідіймальністю 1000 кг з габаритними розмірами кабіни з шириною та глибиною 2100 мм та 1100 мм відповідно.

Проект ДБН розробляє ПАТ “КиївЗНДІЕП”.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення