Колегія Держкомтелерадіо ознайомилась з впровадженням гендерних підходів у діяльність відомства

27.03 13:48    
Колегія Держкомтелерадіо 26 березня обговорила хід реалізації завдань плану заходів з виконання Комплексної програми впровадження гендерних підходів у діяльність Держкомтелерадіо на 2019 рік.

Як зазначив у своїй доповіді начальник управління з питань телебачення і радіомовлення, європейської та євроатлантичної інтеграції Держкомтелерадіо Олександр Ободович, минулого року відомством було розроблено Комплексну програму впровадження гендерних підходів у діяльність Держкомтелерадіо на 2019-2020 роки та відповідний план заходів на 2019 рік. Реалізація Плану заходів на 2019 рік відбувається за двома напрямками:

1) виконання заходів національних програм та планів дій з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі;

2) інтегрування гендерного компоненту в діяльність Держкомтелерадіо.

У 2019 році Держкомтелерадіо залучений до виконання чотирьох національних програм з питань забезпечення гендерної рівності. Це Річна національна програма під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік; Державна соціальна програма забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року; Національний план дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року; Національний план дій з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок на період до 2021 року.

З метою реалізації цих програм Держкомтелерадіо спільно з Укртелерадіопресінститутом, Глобальною мережею жінок-миротворок, ВГО «Центр - Розвиток демократії» та іншими інститутами громадянського суспільства провів низку заходів щодо реалізації гендерної політики для представників центральних та регіональних ЗМІ, центральних органів виконавчої влади.

Другий напрям роботи, який стосується інтегрування гендерного компоненту в діяльність Держкомтелерадіо, розпочався підписанням Меморандуму про співпрацю між Держкомтелерадіо та Проектом «Гендерне бюджетування в Україні», який спрямований на підвищення економічної ефективності бюджетних видатків через врахування потреб різних груп жінок та чоловіків в Україні. Відповідно до Меморандуму в Держкомтелерадіо створено робочу групу, яка здійснила огляд нормативно-правових актів та інших документів, які містять інформацію про гендерну рівність, з акцентом на сферу телебачення і радіомовлення, інформаційну та видавничу сфери. Наступним етапом буде проведення гендерного аналізу 3 обраних бюджетних програм, визначених Держкомтелерадіо Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», та підготовка за результатами відповідних пропозицій.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення