Потрібно внести зміни до статуту ЗСУ відносно обов’язкового введення посади гінеколога-акушера у військових госпіталях, - Ірина Фріз

20.06 15:44    
Необхідна законодавча пропозиція щодо внесення змін до статуту Збройних Сил України відносно обов’язкового введення посади гінеколога-акушера у військових госпіталях. Про це йшлося під час зустрічі Міністра у справах ветеранів України Ірини Фріз та заступника Міністра Оксани Гаврилюк з представницями ГО «Жіночий ветеранський рух» та Галиною Скіпальською - керівником Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров‘я», під час якої обговорено створення системи надання послуг з психосоціальної реабілітації та медичної допомоги жінкам-військовим та жінкам-ветеранкам.

Під час зустрічі обговорено міністерські проекти з надання психосоціальної реабілітації та систему надання медичних послуг для ветеранів. Також учасники зібрання приділили увагу питанням розробки методики для налагодження стратегічної комунікації ветеранками та громадами, залучення до активної діяльності в регіонах.

«Одним із пріоритетів є надання якісних акушерських та гінекологічних послуг для жінок військових, які знаходяться на передовій. У рамках діяльності платформи «Безпека. Жінки. Мир» буде внесено законодавчу пропозицію щодо внесення змін до статуту ЗСУ відносно обов’язкового введення посади гінеколога-акушера у військових госпіталях», - зазначила Ірина Фріз.

У свою чергу Галина Скіпальська розповіла про проекти з надання психосоціальної допомоги жінкам. За її словами, Благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров‘я» разом із Фондом народонаселення ООН було відкрито 2 центри з надання психосоціальної адаптації та 9 притулків для надання психосоціальної допомоги жінкам. Зараз працюють 49 мобільних бригад у 14 областях України, які надають допомогу.

Під час зустрічі йшлося також про те, що часто є проблемою необізнаність щодо наявності центрів щодо психосоціальної адаптації в тому чи іншому місті, регіоні.

«Тому ми маємо об’єднати зусилля для проведення інформаційних заходів, які будуть спрямовані на розповсюдження відомостей про медичні та психосоціальні послуги для ветеранів, а також про центри, в яких ветерани можуть отримати допомогу», - наголосила Ірина Фріз.

Представницям «Жіночого ветеранського руху» було запропоновано долучитись до експертної ради з питань психосоціальної адаптації при Міністерстві у справах ветеранів, яку очолює заступник Міністра Оксана Гаврилюк, та зробити підгрупу з питань реабілітації жінок-ветеранок.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення