Вручено ключі від 68 квартир новим маріупольцям, - МТОТ

13.07 17:47    
12 липня 2019 року, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш з робочою поїздкою відвідав м. Маріуполь.

Під час візиту відбулася урочиста церемонія вручення ключів від квартир 68 сім’ям внутрішньо переміщених осіб – нових маріупольців, як називають у місті переселенців з тимчасово окупованих територій, які вимушені були залишити свої домівки та будувати нове життя. Сьогодні у Маріуполі більше 260 ВПО отримали житло завдяки співпраці МТОТ та Маріупольської міської ради.

«У рамках реалізації Субвенції найактивнішими і найефективнішими стали представники громади м. Маріуполь. Тут все вдається, адже є бажання. Саме тут є люди, які відчувають серцем потребу співчувати і підтримувати ВПО. Субвенція 50% на 50% дуже ефективна, адже ми віддаємо кошти на місцеву громаду, яка самостійно приймає рішення, дотримуючись єдиного принципу – справедливості, що забезпечується бальною системою розподілу житла на основі досвіду Грузії, яку Уряд нещодавно затвердив для всієї України.

Я хочу подякувати усім новим маріупольцям, що ви знайшли в собі мужність розпочати життя з нової, чистої сторінки, що зуміли подолати труднощі, що знайшли спільну мову з місцевою владою. І сьогодні громада Маріуполя є одним із кращих прикладів підтримки, розуміння і співпраці», – наголосив Міністр Вадим Черниш.

Квартири придбані у рамках реалізації ініційованої МТОТ постанови Кабінету Міністрів від 4 жовтня 2017 р. № 769 за рахунок міського та державного бюджету у співвідношенні 50/50% і зараховані до фонду тимчасового житла Маріуполя.

ВПО отримують квартири у процесі відбору комісією при міській раді, куди входять представники міської ради, громадськості, міжнародних партнерів.

Голова Маріупольської міськради Вадим Бойченко подякував Міністру Вадиму Чернишу за постійну ініціативу на державному і міжнародному рівні щодо покращення життя ВПО, які постраждали внаслідок збройної російської агресії на Сході України. Зокрема, він підкреслив внесок МТОТ у розробку та підтримку законодавчої бази для отримання державних субвенцій на житло для вимушених переселенців.

«Надзвичайно приємно усвідомлювати, що Маріуполь став рідною домівкою для десятків тисяч внутрішньо переміщених осіб, яких ми завжди називаємо нашими дорогими новими маріупольцями. І найважливіше, що ми вам можемо сказати вам це – спасибі. Спасибі за те, що ви повірили в Маріуполь, спасибі що прийшли і поповнити нашу велику сім'ю», – підкреслив Вадим Бойченко.

Переселенців, які отримали в користування безоплатне житло завдяки субвенції, вже більше 600 Це далеко не задовольняє потреби житла всіх внутрішньо переміщених осіб, однак саме за активного сприяння МТОТ вже 3-й рік поспіль Урядом розподіляються кошти державної субвенції (у 2017 році – 15,2 млн грн, у 2018 році – 29,7 млн грн та у 2019 році з виділених 34 млн грн вже розподілено близько 18 млн грн на житло для ВПО), які подвоюються у співпраці з місцевою владою і ефективно витрачаються для забезпечення житлом переселенців по всій Україні.

На сьогодні до отримання субвенції долучилися міста Маріуполь, Лиман, Покровськ, Слов'янськ Донецької області, міста Попасна та Золоте Луганської обл., Бердянськ та Приморськ Запорізької області та Кривий Ріг Дніпропетровської області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:53
На хабарі у понад 21 тис дол викрито посадовицю інститу ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення