Олексій Гончарук: Виведення Північного потоку-2 з-під дії Європейської газової директиви – неприпустиме

19.11 20:22    
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся з Міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом. Головною темою обговорення стала енергетична безпека, Північний потік-2, а також економічне співробітництво.

Очільник українського Уряду підкреслив, що Україна сподівається на повну імплементацію змін до Третього енергетичного пакета ЄС у законодавство Німеччини, а також відповідну діяльність незалежного регулятора ФРН стосовно газопроводів, які з’єднують Німеччину з третіми країнами.

“Однак ми отримуємо тривожні сигнали щодо можливого виключення Північного потоку-2 з-під дії консенсусної директиви ЄС Німецьким незалежним регулятором. Такий розвиток подій вважаю неприпустимим”.

Олексій Гончарук додав, що Україна має намір “захищати норми європейського енергетичного закону разом з нашими європейськими партнерами”. “У разі преференційного виведення газопроводу з-під дії Газових директив ЄС «Газпром» отримує можливість для зловживання своїм монопольним становищем, - підкреслив Прем’єр-міністр. - Україна зацікавлена в сильній Європі і ми будемо робити все, щоб європейська ідея, європейські цінності були сильними, і їм не можна було завдати шкоди жодними маніпуляціями.”

Олексій Гончарук переконаний, що Північний потік-2 це політичний, а не бізнес проект, спрямований на посилення впливу РФ на європейські країни.

Прем'єр-міністр також зазначив, що попереду складні перемовини по транзиту газу: “Ми розраховуємо на те, що участь Німеччини в консультаціях сприятиме продовженню транзиту російського газу до Європи через Україну на розумних умовах та європейських практиках”.

Також на зустрічі Глава українського Уряду запевнив в незмінності євроінтеграційного та євроатлантичного курсу України та повідомив, що співпраця між двома країнами лише розвиватиметься. Олексій Гончарук запевнив, що Уряд зробить все залежне для захисту інвестицій в українську економіку. Він переконаний, що хорошим сигналом для бізнесу є відновлення роботи Групи високого рівня між міністром Економіки Німеччини та Віце-прем’єр-міністром України, а також проведення у червні 2020 році четвертого Українсько-німецького економічного форуму за участі німецького канцлера Ангели Меркель.

Прем'єр-міністр наголосив, що Німеччина є одним із головних партнерів і Україна цінує масштабну допомогу, яка надається нашій державі. Він подякував німецькій стороні за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Сьогодні 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення