Медична реформа триває і вона незворотна

07.12 10:28    
Сформована стратегія роботи із закладами охорони здоров‘я в рамках реалізації ПМГ-2020. Контрактування з НСЗУ на 2020 рік для закладів первинки та аптечних закладів розпочнеться з другої половини грудня 2019 року. Для закладів спеціалізованої допомоги - з 3 лютого 2020 року. Про це йшлося 6 грудня на нараді у Міністерстві охорони здоров‘я. На зустрічі за участю Міністра охорони здоров‘я Зоряни Скалецької, в.о. голови Національної служби здоров'я України Оксани Мовчан, керівників департаментів МОЗ, НСЗУ та керівників обласних департаментів охорони здоров'я обговорена стратегія роботи із закладами охорони здоров‘я в рамках реалізації Програми медичних гарантій 2020.

Оксана Мовчан, виконуюча обов’язки голови Національної служби здоров’я України наголосила: “Трансформація фінансування системи охорони здоров’я триває, і вона незворотна. У 2020 році в Україні у повному обсязі запрацює Програма медичних гарантій. Але те, наскільки швидко увійдуть у реформу та надаватимуть якісні послуги пацієнтам спеціалізовані заклади у певному регіоні - залежить від місцевої влади.

У Програмі медичних гарантій-2020 визначено пріоритетні напрями, за які спеціалізовані заклади отримуватимуть від НСЗУ підвищений тариф. Але для цього лікарні мають відповідати чітким вимогам. Завдання місцевої влади, зокрема, ДОЗів, визначити ті послуги, які потрібні громаді, та вкладати кошти саме у такі заклади, як можуть їх надати. Зробити такі лікарні привабливими і для пацієнтів, і для медиків”.

Представники обласних департаментів охорони здоров'я ознайомились з дорожньою картою подальших процесів трансформації фінансування системи охорони здоров’я у 2020 році. Зокрема, йшлося про терміни контрактування закладів первинної та спеціалізованої допомоги та укладання договорів на реімбурсацію лікарських засобів у 2020 році.

Під час другої частини зустрічі представники НСЗУ надали консультації кожному з представників департаментів охорони здоров'я стосовно прогнозованого розподілу коштів із центрального бюджету безпосередньо для конкретної області та потрібних кроків щодо підготовки спеціалізованих закладів до укладання договору з НСЗУ.

“Державної субвенції на фінансування закладів спеціалізованої медичної допомоги з 2 кварталу 2020 року не передбачено. Щоб отримувати державні кошти, всі ці заклади повинні підписати договір з Національною службою здоров’я України. А для цього лікарні повинні бути автономізованими, комп'ютеризованими та підключеними до ЕСОЗ. Місцева влада повинна сприяти цьому, щоб сформувати спроможну мережу закладів охорони здоров’я регіону”, - сказав директор департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення