У Держкомтелерадіо обговорили можливості розширення співробітництва України і КНР в інформаційній сфері

10.12 14:23    
Урамках Угоди про співробітництво в інформаційній сфері в Держкомтелерадіо 9 грудня відбулася зустріч з китайською делегацією. Заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус зустрівся з членами Головної корпорації радіо і телебачення Китайської Народної Республіки, які прибули в Київ з діловим візитом.

Микола Білоус розповів гостям про реалізацію підписаних Угод про співробітництво між Держкомтелерадіо і Головним державним управлінням радіомовлення, кінематографії та телебачення Китайської Народної Республіки, Генеральним управлінням преси та публікацій КНР.

«Мета цих угод - поглибити взаєморозуміння і довіру між обома народами. Вони передбачають підтримку широкого кола можливостей для вільного поширення інформації та знань про життя наших народів, - зазначив заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус. – Це, зокрема, і взаємний обмін теле- і радіопрограмами, інформаційними матеріалами про суспільно-політичне, економічне і культурне життя наших країн. Також ми всіляко заохочуємо обміни спеціалістами в галузі телерадіомовлення та відповідних науково-технічних галузях, а також видавничої сфери».

Як повідомив заступник керівника Центру мовлення на країни Східної Європи Медіакорпорації Китаю Сунь Юйфень, до складу державної корпорації входять Центральне народне радіо Китаю, Центральне телебачення Китаю та Міжнародне радіо, яке мовить понад сорока мовами світу. Головна мета корпорації – вести мовлення в країні, а також за кордоном.

Десять років тому Сунь Юйфень вперше відвідав Україну, після чого у складі корпорації було створено українську службу, яка готує до ефіру радіопрограми і новини, що виходять в ефірі Міжнародного радіо Китаю, та наповнює сайт.

Заступник голови української служби Медіакорпорації Китаю Лі Сянь розповіла, що в складі редакції сьогодні працює лише один український журналіст. Але зараз редакція має намір розширити штат, тому шукатиме в Україні відповідних фахівців.

Учасники зустрічі обговорили можливості розширення співробітництва України і КНР в інформаційній сфері. Зокрема, обговорювалося питання обміну контентом між українськими регіональними телекомпаніями та китайською Медіакорпорацією та обміну кадрами між ЗМІ двох країн. Також представники китайської делегації запросили очільників Держкомтелерадіо взяти участь у міжнародних самітах і конференціях, які відбудуться наступного року для керівників світових ЗМІ у Китаї.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення