Поїздом, машинами, пішки. Пачкарі намагались перемістити 5,5 тисяч пачок сигарет

02.02 17:10    
Переміщенню контрабандного курива запобігли у чотирьох випадках співробітники Державної прикордонної служби.

Сьогодні вночі неподалік населеного пункту Саловка на Закарпатті прикордонники Чопського загону затримали двох осіб, які намагалися переправити до Угорщини партію безакцизних сигарет.

Рух невідомих у напрямку держрубежу зафіксував за допомогою тепловізора прикордонний патруль від відділу «Тиса». На допомогу нарядові одразу ж вислали групу реагування.

На вимогу прикордонників зупинитися, невідомі особи вдались до втечі та кинули свої коробки. Після неодноразових попереджень про застосування зброї, проігноровані правопорушниками, прикордонному нарядові довелося здійснити попереджувальний постріл вгору. Це змусило чоловіків зупинитися. Затримані назвалися місцевими жителями. Вони перебували у прикордонні без жодних документів, що посвідчують особу. У трьох пакунків, які вони залишили під час втечі, виявили 2990 пачок тютюнових виробів без акцизних марок України.

Затриманих і сигарети доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення особи контрабандистів їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності одразу за декількома статтями: у порядку ст.202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму, режиму в пункті пропуску через ДКУ або режимних заходів в КПВВ», ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженні чи вимозі військовослужбовця та працівника ДПСУ або члена громадського формування з охорони громадського порядку та ДКУ» та ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба перетинання ДКУ». Безакцизні сигарети передали співробітникам Державної митної служби у встановленому законодавством порядку.

Крім того, приховані тютюнові вироби у сховках автомобілів та поїзді виявили прикордонники Чопського, Львівського та Луцького загонів спільно з митниками.

Під час перевірки в пункті пропуску «Тиса» тайники із 1300 пачок сигарет виявили у задньому бампері автомобіля «Мазда» прикордонники Чопського загону. Сума вилученого курива та автівки склала майже 195 тисяч гривень.

У пункті пропуску «Володимир-Волинський-з/в» прикордонники Львівського загону виявили 3 тисячі пачок сигарет. Їх було заховано в один із вагонів з рудою, який прямував до Польщі. І хоч тютюнова контрабанда знаходилася на самому дні вагона, тайник прикордонникам допоміг виявити службовий собака, натренований на пошук тютюну.

А в пункті пропуску «Піща» за панеллю приладів, кришкою коробки передач, підкрилками автомобіля «Фольксваген» водій – громадянин Білорусі, сховав 1 230 пачок сигарет білоруського виробництва. Сигарети та автомобіль вилучено співробітниками ДМС. Сума оцінки конфіскату склала близько 90 тисяч гривень.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 20:22
поліцейські затримали чоловіка, який збував наркотики н ...
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення