Результати тестів на новий коронавірус у Нових Санжарах: усі 48 громадян здорові

27.02 10:16    
Оприлюднено перші результати тестування людей в обсервації у Нових Санжарах на новий коронавірус. Результати усіх 48 тестів — негативні. Другу частину результатів медики очікують отримати завтра, а персоналу, який обслуговує санаторій у Нових Санжарах, – вже з п’ятниці. Про це повідомили учасники оперативного штабу в Нових Санжарах Полтавської області.

«Ми отримали перші результати аналізів: усі 48 проб виявилися негативними. Зараз ми точно знаємо, що ці люди не мають коронавірусу», – сказав учасник оперативного штабу, радник Прем’єр-міністра України Антон Турупалов.

Учасники також наголосили, що інкубаційний період нового коронавірусу та, відповідно, строку обсервації складає 14 днів, за умови, якщо серед людей в обсервації не буде виявлено випадків захворювання на новий коронавірус.

Водночас, за словами радника Прем'єр-міністра, у разі виявлення китайського коронавірусу Полтавщина готова надавати всю необхідну допомогу: «Полтавщина, як і інші регіони України, повністю готова оперативно реагувати на випадки інфекційних захворювань на новий коронавірус».

Полтавська обласна клінічна лікарня визначена як опорна для потенційної госпіталізації осіб, хворих на коронавірус, тут проведено відповідні навчання фахівців щодо евакуації та госпіталізації, виділено три карети швидкої допомоги.

За словами в.о директора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігоря Кузіна, відповідно до плану Міністерства охорони здоров’я та рекомендацій ВООЗ, буде проведено перевірку всіх інфекційних лікарень в областях на предмет їх готовності до реагування та відпрацьовано навички евакуації громадян.

Крім того, він зазначив, що відповідно до розпорядження Уряду у кожній області розроблені власні протиепідеміологічні плани, а також сформовані обласні протиепідеміологічні комісії, як консультативно-дорадчі органи управлінь охорони здоров’я ОДА з оперативного реагування на ситуацію.

До того ж, у зв’язку з посиленими заходами безпеки в аеропортах здійснюється контроль температури людей, які в‘їжджають на територію країни. Скринінг температури осіб здійснюється й у визначених пунктах пропуску на західному кордоні країни.

«На цих пунктах працюють епідеміологи, карети швидкої і за розробленим Урядом планом у разі потреби фахівці готові оперативно реагувати», — зазначив Антон Турупалов.

Ігор Кузін повідомив, що Львівська, Чернівецька та Закарпатські області, до яких прибуває найбільше людей із Італії, до кінця цього тижня – початку наступного першими отримають тест-системи для виявлення коронавірусу, а фахівці пройдуть відповідне навчання.

Радник Міністра внутрішніх справ Іван Варченко наголосив, що всі правоохоронні органи — Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Дежприкордонслужби — працюють, щоб люди, які перебувають в обсервації, почувалися захищеними, а всі мешканці були у безпеці». За його словами, посилене патрулювання у Нових Санжарах буде здійснюватися до кінця терміну обсервації.

Учасники оперативного штабу наголосили, що Уряд тримає ситуацію на контролі, і вживає необхідних заходів, щоб запобігти потраплянню та поширенню нового коронавірусу територією України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Сьогодні 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Сьогодні 10:43
Київські митники вилучили з посилки три археологічні ар ...
Сьогодні 10:37
СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів наве ...
Сьогодні 10:32
Дети Луковской общины тренируются в активном парке
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Сьогодні 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення