Україна долучається до європейської моделі прозорих розрахунків в авіаційній сфері, – Дмитро Абрамович

29.02 20:14    
Україна долучається до європейської моделі прозорих розрахунків в авіаційній сфері. Про це повідомив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович сьогодні, 28 лютого 2020 року, за результатами другого раунду консультацій з представниками ІАТА та авіакомпаній з питань узгодження країнами рішення про приєднання до Спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю.

Делегація України на чолі з першим заступником Міністра інфраструктури Дмитром Абрамовичем та керівником Украероруху Андрієм Ярмаком узяли участь у консультаціях з представниками Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА), авіакомпаній-користувачів повітряного простору України та фахівців Центрального бюро маршрутних зборів Євроконтролю (CRCO), що відбулися у м. Брюссель (Королівство Бельгія).

«Україна долучається до європейської моделі прозорих розрахунків в авіаційній сфері. Для Української держави завершення процесу технічної інтеграції є надзвичайно важливим пріоритетом. Окрім покращення платіжної дисципліни авіакомпаній, це стане гарантією можливості модернізувати національну аеронавігаційну систему, дасть можливість підвищувати якість послуг і отже – підтримувати високий рівень безпеки польотів», – заявив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович.

Керівник Украероруху Андрій Ярмак подякував учасникам перемовин і зазначив: «Ми є партнерами, які працюють у єдиному європейському небі, забезпечуючи безпеку польотів та комфорт для користувачів наших послуг. Тому прагнемо спільного, єдиного погляду на наш майбутній розвиток у рамках європейської інтеграції».

Андрій Ярмак наголосив, що наразі Украерорух повністю готовий – технічно, операційно та економічно – до початку роботи в рамках Спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю.

Керівник національного провайдера аеронавігаційних послуг України проінформував, що в рамках реалізації цього процесу, відповідно до вимог Євроконтролю, проведено масштабну роботу із формування національної бази витрат України у відповідності до вимог і принципів Євроконтролю та ІСАО: отримано позитивний звіт (висновок) від Євроконтролю щодо відповідності нормативним документам; адаптовано національну нормативно-правову базу у сфері аеронавігації; забезпечено відповідність операційних та технічних процедур взаємодії зі структурними підрозділами Євроконтролю в частині передачі даних про польоти повітряних суден в повітряному просторі України; підтверджено виконання Україною (Мініфраструктури) вимог ІСАО та Євроконтролю щодо здійснення незалежного нагляду за економічною діяльністю національного провайдера.

За результатами 113 сесії Розширеного Комітету з маршрутних зборів Євроконтролю, який проводився в листопаді минулого року в Брюсселі, було підтверджено повну відповідність бази витрат та ставок плати за аеронавігаційні послуги в Україні принципам Євроконтролю.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення