Надійність постачання газу споживачам - під контролем газовиків

29.03 12:09    
Роботу газопостачальних організацій та газорозподільних мереж в умовах карантину обговорили під час селекторної наради, яку провів заступник Міністра енергетики та захисту довкілля, співголова Оперативного штабу Мінекоенерго Олексій Рябчин.

Понад 50 представників галузі та керівників облгазів повідомили, що хворих на коронавірус працівників не зафіксовано, компанії працюють у штатному режимі та повною мірою виконують завдання. Ситуація повністю контрольована. Зокрема, здійснюється диспетчерське управління, працюють аварійні бригади та бригади газовиків-обхідників, усі служби працюють у посиленому режимі, щоб не допустити жодних перебоїв у постачанні газу.

При цьому поінформували про вжиті заходи для запобігання поширенню вірусної інфекції серед персоналу. Частина працівників, що не задіяні у виконанні критичних функцій, переведена на дистанційну роботу, здійснюється підвезення на роботу працівників для уникнення контактів, працівники забезпечені засобами індивідуального захисту та засобами дезінфекції. Фахівці, які здійснюють виїзд на об’єкти для обслуговування споживачів, проінструктовані щодо додаткових заходів безпеки у зв’язку з поширенням вірусної інфекції.

Під час наради учасники визначили низку проблемних питань, серед яких зниження розрахунків за газ у зв’язку з епідемією, зростання споживання газу населенням, у яких відсутні лічильники, поза нормативами, що може призвести до небалансів, створити передумови для ускладнення виплати заробітної плати та розрахунків з оператором ГТС.

Олексій Рябчин наголосив: «Зниження розрахунків під час карантину може призвести до негативних економічних наслідків, неможливості виплати заробітної плати нашим енергетикам. Мінекоенерго розуміє потенційну загрозу зниження розрахунків і тому включається в інформаційну кампанію із споживачами щодо необхідності здійснювати комунальні платежі. Кабмін разом з профільними комітетом Верховної Ради напрацьовує рішення, що дозволить вийти з кризи з мінімальними наслідками. При цьому наше спільне критичне завдання – забезпечити людей теплом, газом, електроенергією та не допустити кризи неплатежів». Також запропонував розглянути різні сценарії розвитку подій для кожного підприємства та передбачити оперативні дії в умовах кризи. «Головне – це люди, їх життя і здоров’я», - наголосив заступник Міністра.

Окремі компанії повідомили про приєднання до акції «Підвези медичного працівника на роботу» та зазначили, що проявляють лідерство у запобіганні поширенню інфекції. Також висловили побажання залучити до нарад представників оператора ГТС – НАК «Нафтогаз України» та НКРЕКП.

Такі наради у онлайн-режимі з представниками енергетичного ринку та природоохоронними агенціями проводитимуться на постійній основі для оперативного моніторингу ситуації та визначення нагальних проблем, які потребують негайного реагування на рівні Міністерства та Уряду для організації безперебійного енергозабезпечення громадян.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення