Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів першу онлайн-зустріч з представниками Американської торговельної палати в Україні

03.04 00:11    
Обговорювалися питання співпраці з бізнес-спільнотою, міжнародними фінансовими інституціями, підтримки бізнесу та можливі шляхи виходу з кризи, спричиненої пандемією COVID-19.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігорем Петрашком провели першу онлайн-зустріч з Радою директорів, керівництвом та членами Американської торговельної палати в Україні, які представляють понад 600 провідних інвесторів – міжнародних та вітчизняних компаній, що працюють в Україні.

«Ми розуміємо, що заходи, які вжив Уряд, можуть бути дещо неприємними та жорсткими для бізнесу, але вони є дієвими для збереження життя та здоров’я українців. Ми йдемо м’якшим сценарієм в контексті розвитку епідемії. Проте це не означає, що ми не маємо діяти жорстко», – відзначив Денис Шмигаль.

Попри це Прем’єр-міністр зазначив, що Уряд співпрацює з бізнесом і розуміє, що потрібно для його підтримки. Йдеться про кредитні програми, зменшення податкового навантаження, тощо. З-поміж інших питань, над якими зараз ведеться робота – це питання розширення програми кредитування «5-7-9».

«Ми працюємо з НБУ та іншими банками. Є доручення Президента України, щоб пропрацювати кредитне навантаження», – зауважив Денис Шмигаль.

Також Уряд працює над програмою створення швидких робочих місць в різних галузях. Зараз йде робота над масштабною економічною стратегією.

«Готових рецептів для виходу з кризи немає, проте Уряд активно шукає їх разом з бізнесом та найкращими науковцями», – зауважив очільник Уряду.

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зазначив: «Компанії-члени Палати активно допомагають Україні боротися з пандемією COVID-19. Для всіх сьогодні є дуже важливим продовження співпраці з МВФ».

Денис Шмигаль також повідомив, що Уряд отримав від МВФ позитивний сигнал і сподівається, що вже найближчим часом Україна отримає перший транш. Також очікується фінансова допомога від Світового банку.

Андрій Гундер також наголосив, що Палата веде активний діалог з офісом Прем’єр-міністра: «Ми вже надали свої пропозиції для економічного зростання України та детальний план дій щодо їх імплементації. Ми готові продовжувати співпрацю задля підтримки бізнесу та економіки України».

Прем’єр-міністр подякував бізнесу за допомогу в цей складний для країни час в умовах глобальної пандемії та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:43
У Запоріжжі рятувальники ліквідували наслідки обстрілів
Сьогодні 11:39
Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприєм ...
Сьогодні 11:35
На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за резуль ...
Сьогодні 11:32
На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів одна ...
Сьогодні 11:28
Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже 9 ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 11:34
Мальовничі стежки в заповідниках більше не будуть більш ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення