Мінфін: Для врегулювання ситуації з порушеннями митного законодавства на КПП "Тиса" на Закарпаття відряджено в.о. голови Держмитслужби Ігоря Муратова

31.05 22:57    
Для врегулювання ситуації із спробами незаконного ввезення товарів та порушень митного законодавства на митному посту “Тиса” (на українсько-угорському кордоні), де перекрито рух в обидва напрямки через скупчення кількох сотень мікроавтобусів, на Закарпаття терміново відряджено в.о. голови Держмитслужби Ігоря Муратова. Він прибуде на КПП "Тиса" спільно з головою Держприкордонслужби Сергієм Дейнеком.

Наразі через небажання деяких водіїв мікроавтобусів дотримуватись вимог чинного законодавства (відмови письмово декларувати переміщувані товари та подавати документи до митного контролю, відсутність необхідних документів для переміщення посилок, перевищення обмежень щодо вартості товарів понад норми тощо) на КПП "Тиса" утворились кілометрові черги.

Водіям та пасажирам запропоновано можливі варіанти вирішення проблеми в правовому полі: вони можуть задекларувати переміщувані товари згідно з вимогами Митного кодексу, або передати їх до митного складу. Однак, на законні умови перетину кордону поки що погодились лише декілька водіїв.

"Це чергова спроба перетнути кордон незаконним шляхом і завезти контрабандні товари. Однак, ці схеми більше не спрацюють. Як раніше вже не буде. І до цього мають звикати всі. Ключове завдання реформи митниці, яка зараз в пріоритеті Уряду, це боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. І це не якісь точкові рішення, а системний підхід. Ми уже посилили контроль за роботою митниць, слідкуємо і даємо оцінку діям митників і методам їх роботи. У нас є розроблений чіткий план заходів з протидії контрабанді та незаконному ввезенню товарів. І він поступово втілюється в життя. Ми маємо важелі, що дозволять тримати у великому тонусі і митників, і контрабандистів", - прокоментував заступник Міністра фінансів Юрій Драганчук.

Нагадаємо, що в рамках реформи митниці у Міністерстві фінансів створено Департамент забезпечення координаційно-моніторингової роботи, а в Держмитслужбі - таргетинг-центр з моніторингу митного оформлення. Робота цих підрозділів дозволить попереджувати потенційні порушення митного законодавства.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:32
На Кіровоградщині за матеріалами ДБР судитимуть експода ...
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення