Нові виклики вимагають консолідації України з європейськими партнерами, - Денис Шмигаль

07.07 23:45    
Незважаючи на пандемію коронавірусу, Уряд України рішуче налаштований на продовження системних реформ для виходу країни з кризи та подальшого зростання економіки.

Про це, виступаючи на міжнародному віртуальному круглому столі Chatham House «Українські реформи: що далі?», заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

У круглому столі також взяли участь Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, Голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський та інші українські та європейські експерти.

Денис Шмигаль подякував міжнародним партнерам за системну підтримку України та наголосив, що, попри виклики, пов’язані з пандемією коронавірусу та її наслідками, які сильно вдарили по економіці, Україна стає сильнішою. «Звичайно, ті загрози, з якими ми зіткнулися, вони потребують консолідації, як всередині країни, так і співпраці з нашими міжнародними партнерами. Насправді за останній місяць ми в цій співпраці досягли успіхів. Це і підписання нової програми з МВФ, це і домовленості з ЄС про макрофінансову допомогу, це транш від МБРР, це три угоди з ЄС, зокрема в сфері підтримки малого та середнього бізнесу та фермерів. Дуже багато переговорів, планів і домовленостей на майбутнє. Я налаштований та вірю, що це лише початок. Так само, як я вірю, що настрої відносно України будуть лише покращуватися. Це стосується і довіри міжнародних інституцій, і довіри інвесторів, які сьогодні дуже потрібні нашій країні», - зазначив очільник українського Уряду.

За його словами, Уряд бачить Україну в майбутньому такою, що продовжує політичний та економічний рух в сторону інтеграції з Європейським Союзом. «Ми готуємо низку взаємовигідних ініціатив, які мають вивести відносини України та ЄС на новий рівень. Україна залишається надійним і прогнозованим торговим партнером. Ми налаштовані максимально прискорити виконання імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, а також відкриті для торгово-економічного співробітництва на світових ринках», - зазначив Прем’єр-міністр.

Що стосується безпекової складової, то, на думку Дениса Шмигаля, безпека України - це також безпека НАТО: «Україна вже робить свій внесок у євроатлантичну безпеку та готова посилити взаємодію з Альянсом. Ми шукаємо не захист, а партнерство. Ми дуже цінуємо рішення НАТО визнати Україну партнером з розширених можливостей. Для нас це надзвичайно практичний інструмент для поглиблення нашої співпраці з союзниками як в рамках спільних навчань, так і в обміні інформацією».

Очільник українського Уряду також наголосив, що, незважаючи на пандемію, Уряд рішуче налаштований на продовження системних реформ, що має стати основою для виходу з кризи та подальшого зростання економіки. «Уряд сформував низку першочергових кроків у рамках програми стимулювання економіки», - сказав Денис Шмигаль, додавши, що Кабінет Міністрів України реалізує «Програму стимулювання економіки», яка складається із 230 заходів, спрямованих на відновлення економічного здоров’я країни по всіх галузях. Програма розрахована на 3 роки, за перший місяць - червень - вже виконано чимало першочергових кроків.

«Зараз багато економістів, соціологів та журналістів почали говорити про те, що 2020-ті можуть стати втраченим десятиріччям в сенсі економічного розвитку. Але я впевнений, що якщо ми будемо спільно та наполегливо працювати, то нам вдасться уникнути таких сценаріїв. Україна точно має для цього всі необхідні ресурси, а наш Уряд має бачення та бажання зробити так, аби це десятиріччя стало навпаки десятиріччям економічного прориву», - підсумував Денис Шмигаль.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення