Олексій Чернишов: Мінрегіон оголосив пріоритетні напрямки «Великого будівництва» на наступний рік

21.10 12:34    
Програма Президента «Велике будівництво» є одним із пріоритетних напрямків діяльності Міністерства розвитку громад та територій України. В планах на 2021 рік Мінрегіон визначив основні напрямки, які будуть реалізуватися в рамках Програми, – це розвиток мережі надання якісних публічних послуг, прискорення економічного зростання регіонів і територій та Туристичні магніти України.

У Програмі Президента «Велике будівництво» на 2021 рік заплановано розвиток мережі надання якісних публічних послуг, в рамках якої будуть реалізовуватися проекти шкіл, садочків, стадіонів та об’єктів спортивної інфраструктури, центрів надання адміністративних послуг та центрів безпеки.

«Прискорення економічного зростання регіонів та територій передбачає реалізацію проектів, які забезпечать економічний розвиток та підвищення конкурентоспроможності регіонів, активізацію інвестиційної діяльності, підвищення рівня зайнятості населення та створення додаткових робочих місць. Такими проектами, зокрема, можуть стати індустріальні парки та інші інноваційні об’єкти в регіонах», – впевнений Міністр розвитку громад та територій України.

Крім індустріальних парків, до напрямку прискорення економічного зростання, включено проекти кооперативів у сільській місцевості, облаштування закладів професійно-технічної освіти та створення умов для виробництва, центри креативної економіки, технологічні та промислові парки, інша інфраструктура для створення додаткових робочих місць та залучення інвестицій.

Новацією в програмі «Велике будівництво» на наступний рік стане розвиток проектів за напрямком Туристичні магніти України. Цей напрямок зорієнтовано на відновлення об’єктів культурної спадщини, створення нових туристичних об’єктів та дотичної інфраструктури, відновлення музеїв та замків.

Мінрегіоном складено графік підготовки проектів до реалізації «Великого будівництва» в 2021 році. Станом на 21 жовтня Мінрегіон погодив перелік технічних завдань, на які оголошено конкурс з відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку на 2021 рік.

До 5 листопада 2020 року ОДА мають відібрати програми і проекти регіонального розвитку, що можуть фінансуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році, а до 10 листопада 2020 року – надати Мінрегіону пропозиції з переліком програм і проектів.

До 1 грудня 2020 року – формування остаточного переліку програм та проектів, які будуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у рамках програми «Велике будівництво 2021».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення