Маємо три пріоритети щодо інтеграції України до НАТО, - Ольга Стефанішина

25.11 19:04    
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина сьогодні взяла участь у публічній дискусії центру «Нова Європа» на тему: «Україна-НАТО. Партнерство розширених можливостей: що далі?».

«З часів Революції Гідності ми значно вдосконалили і розвинули наше співробітництво з НАТО, що врешті-решт і дозволило Україні отримати статус партнера з розширеними можливостями (EOP). Це має активізувати реформу сектору безпеки і оборони, розширення участі України в навчаннях і тренуваннях НАТО, взаємодію з Альянсом у всіх секторальних напрямках. Враховуючи те, що зараз формується нова стратегія НАТО на 10 років, Україна очікує побачити там перспективу отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ)», - Ольга Стефанішина коротко окреслила значний поступ України у партнерстві з Північноатлантичним альянсом.

У своєму виступі Віце-прем'єр-міністр відзначила пріоритети України у євроатлантичній інтеграції та наголосила на необхідності проведення всіх внутрішніх трансформацій, які дозволять скористатися можливостями ЕОР в повній мірі та наближать отримання ПДЧ.

«Сьогодні ми вже започаткували велику роботу разом зі Службою безпеки України і Держспецзв'язку для переходу на стандарти НАТО в сфері закритих даних, інформаційних систем. Верховна Рада вже прийняла закони про оборонні закупівлі і розвідку. Наступні кроки - це ухвалення закону про Службу безпеки України і завершення роботи стосовно парламентського нагляду і контролю за сектором безпеки і оборони», - зазначила Ольга Стефанішина.

Розширення взаємодії з НАТО в рамках ЕОР. За останні чотири місяці Уряд вже напрацював пропозиції щодо змісту партнерства в рамках Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції, спрямував їх на розгляд Президенту. Після узгодження пропозицій Президентом, їх спрямують в штаб-квартиру НАТО та членам Альянсу на розгляд і напрацювання спільної програми.

«В рамках EOP Україна бачить свій вклад у посиленні стратегії безпеки в Чорноморському регіоні і боротьбу з гібридними загрозами. Зараз ми говоримо про створення Центру з питань стійкості як державного аналітичного центру, який акумулюватиме таку експертизу і напрацьовуватиме методології», - сказала Віце-прем’єр-міністр.

Матеріалізація «політики відкритих дверей» НАТО у стратегії НАТО 2030.

«Політика відкритих дверей» має реально відобразитися в стратегії НАТО 2030 і, зокрема, в рамках саміту країн НАТО в липні 2021 року. Очевидно, що нам необхідно також працювати над питанням нового підходу НАТО до політики взаємодії з країнами-партнерами «One partner - one plan (одна країна - план)». Це дозволить ефективніше систематизувати взаємодію з Альянсом в рамках спільних програм, різних проектів і трастових фондів», - додала Ольга Стефанішина.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення