Аудитори виявили неефективні управлінські дії під час проведення державного фінансового аудиту діяльності міського КП «Медичний стоматологічний центр»

05.12 14:31    
Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області завершили державний фінансовий аудит діяльності міського комунального підприємства «Медичний стоматологічний центр», що у м. Вінниця, за період з 01 січня 2017 року по 30 червня 2020 року, за результатами якого було виявлено низку чинників, що негативно впливають на ефективність управління Центром та сприяють послабленню його фінансового стану.

Зокрема, аудиторським дослідженням установлено, що чималих доходів на більш як 160,2 млн грн Центр мав би змогу отримати у разі ритмічного і в повному обсязі фінансування послуг із зубопротезування пільгової категорії вінничан. Не слугувало додатковому надходженню доходів на 560 тис. грн й прийняте власником майна рішення позбавити балансоутримувача можливості отримати орендну плату від надання тимчасово вільних приміщень в оренду в розмірі 45%, а також невжиття посадовими особами Центру відповідних заходів щодо проведення ремонту медичного обладнання, за допомогою якого забезпечувалося надання рентгенологічних послуг на платній основі. Крім того, більш як 1,5 млн грн додаткових витрат Центр зазнав через прийняття посадовими особами низки неефективних управлінських рішень, з-поміж яких: безпідставне повернення пацієнтам коштів за проведені роботи та встановлені конструкції, списання виробів медичного призначення за застарілими нормативами, проведення додаткових витрат на утримання зношеного обладнання.

Серед інших порушень ‒ проведення закупівель на суму 2,9 млн грн без погодження з органом управління майном Центру, тоді як Статутом та умовами контракту, укладеного з головним лікарем (директором), чітко передбачено, що погодження є обов’язковою процедурою. Суттєвим порушенням є й те, що пацієнти пільгових категорій, які за законом мають право на безоплатне зубопротезування, оплачували надані їм послуги власним коштом через перевищення вартості таких робіт, установлених лімітом.

За досліджуваний період сума таких законодавчо витрат сягнула позначки 235 тис. грн. За результатами державного фінансового аудиту з метою покращання фінансового стану, поліпшення ефективності управління коштами та майном Центра директору надано низку рекомендацій (пропозицій), які було взято до виконання.

Поряд з цим про результати аудиту поінформовано орган управління майном Центру ‒ Департамент охорони здоров'я Вінницької міської ради та власника Центру ‒ Вінницьку міську раду.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення