Денис Шмигаль: Національна економічна стратегія-2030 — це дорожня карта з впровадження змін, яких суспільство давно потребує

23.01 11:41    
Національна економічна стратегія до 2030 року є фундаментальною дорожньою картою з впровадження змін, які Україна та суспільство потребують вже давно, аби вийти на шлях економічного зростання та інституційних змін в нашій державі. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

22 січня під головуванням Прем’єр-міністра відбувся круглий стіл з обговорення Національної економічної стратегії-2030 на тему «Інвестиційна привабливість, ринки капіталу та макроекономічна стабільність». Участь у заході взяли представники Уряду, Офісу Президента, представники бізнесу, економічні експерти й аналітики.

Під час круглого столу було презентовано пріоритети для Плану дій Уряду на 2021-2023 роки, пріоритети НЕС-2030 за тематичним напрямком та пріоритетні законопроекти до списку топ-100 законів Верховної Ради на 2021-2023 роки.

Як зазначив Денис Шмигаль, Стратегія напрацьовувалася урядовою робочою групою із залученням великої кількості провідних економістів та бізнес-середовища. За його словами, вперше в історії України робиться такий довгостроковий документ, який продемонструє суспільству, куди рухатиметься Україна в наступні 10 років.

«Розроблена вже ціла низка документів, є визначені топ-30 векторів економічного розвитку. Був проведений аудит держави, результати якого були представлені в листопаді. Тоді ми побачили, що означає, коли країна не знає, куди рухатися, коли є елементи нерозуміння стратегії. Це мільярди доларів неефективного використання економічних інструментів у нашій державі», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Також Глава Уряду зауважив, що важливою складовою в процесі розроблення Стратегії є публічне обговорення, щоб врахувати думки експертів, громадського середовища та відшліфувати спільні напрацювання.

«Важливо фіналізувати спільне бачення, інструменти, механізми, які будуть використовуватися для успішного розвитку та виконання цілей держави», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр відзначив, що в контексті покращення інвестиційної привабливості необхідно створювати ринок капіталу, розвивати товарні біржі та запустити накопичувальний рівень пенсійної системи.

«Всі ці речі створять сприятливі умови для інвестицій, оскільки дозволять наситити нашу економіку довгостроковим фінансовим і інвестиційним ресурсом», — наголосив Денис Шмигаль.

Важливим, за словами очільника Уряду, є також рух у бік Великої приватизації: «Підготовлений пакет законопроектів. Це також один з елементів залучення фінансового інвестиційного капіталу в державу».

Як зазначив Прем’єр-міністр, об’єкти, які сьогодні перебувають у державній власності, через неефективне управління далеко не завжди дають очікуваний результат.

«Завдяки приватизації вони потраплять у руки інвесторів і отримають ефективних управлінців, що дасть для держави податки, дивіденди, робочі місця. Це один з елементів мінімізації ролі держави в економіці, що є частиною програми Президента України та Програми діяльності Уряду», — підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також наголосив, що лише у 2020 році Україна вперше почала на практиці використовувати механізми державно-приватного партнерства, концесії, і діяльність у цьому напрямку, за його словами, обов’язково продовжуватиметься.

«Ми вже підготували й сподіваюся вже наступного тижня підпишемо меморандум про створення ринку капіталу. Є відповідний таймлайн, як він буде створюватися. Цей процес треба починати. Тому для нас сьогодні важливо почути думки експертів та конструктивні поради», — відзначив Прем’єр-міністр.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення