Зміцнення українсько-литовських відносин в освітньому просторі – ключова тема зустрічі Сергія Шкарлета з Послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом

28.01 23:18    
Сьогодні, 28 січня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом.

Сторони обговорили українсько-литовські відносини та стан виконання попередніх домовленостей, а також проаналізували основні напрями співпраці. Зокрема, йшлося про дошкільне навчання, неформальну (позашкільну) освіту, реформу вищої освіти, дистанційне навчання в умовах пандемії COVID-19.

«Співпраця між Україною та Литвою у сфері освіти і науки є доволі активною та плідною як на рівні шкіл, так і на рівні університетів і наукових організацій. У межах спільних проектів активно здійснюється обмін досвідом між школярами, студентами, викладачами, вченими. Готові й надалі розвивати партнерство й розширювати можливості співпраці у сфері освіти», – зауважив Сергій Шкарлет.

За його словами, починаючи з 2014 року, Литва надає всебічну підтримку Україні. Наразі реалізуються основні двосторонні проекти:

«Відновлення та оснащення школи №2 в м. Авдіївка Донецької області освітнім та спортивним обладнанням», що передбачає реконструкцію будівлі, їдальні та спортивного майданчика, а також закупівлю й монтаж обладнання;
«Підтримка освіти в районах, постраждалих унаслідок конфлікту у Східній Україні: належне забезпечення якості неформальної освіти», що спрямований на вдосконалення освітнього процесу в Україні шляхом обміну литовським досвідом у сфері позашкільної (неформальної) освіти і заснований на принципі «гроші ходять за дитиною».
Міністр відзначив плідну українсько-литовську співпрацю у сфері вищої освіти та участь закладів вищої освіти України й Литви в трьох проектах програми Еразмус+. Також висловив вдячність за партнерство у 12 науково-дослідних проектах між університетами та науковими організаціями.

«Україна для нас – найважливіший партнер. Ми підтримуємо Українську Державу, її цілісність та суверенітет і готові співпрацювати в усіх сферах освіти: починаючи з дошкільної та завершуючи вищою», – запевнив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Також сторони акцентували увагу на діджиталізації освітнього процесу в умовах пандемії COVID-19, розвитку інклюзивних форм навчання для дітей з особливими освітніми потребами та зміцненню співпраці між закладами вищої освіти обох держав.

Нагадаємо, днями відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки України Віри Рогової з Надзвичайним і Повноважним Послом Вірменії в Україні Тіграном Сейраняном.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення