Інвестиції у галузі, визначені Урядом точками росту, зможуть збільшити ВВП України на кілька відсотків додатково, – Олексій Любченко

11.07 23:26    
Інвестиції в сумі 1 млрд дол. США у галузі економіки України, які наразі визначені Урядом України точками росту, можуть дати додаткове зростання ВВП на 1-2 %. Про це розповів Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Олексій Любченко під час зустрічі з Регіональним віце-президентом Європи та Центральної Азії Світового банку Анною Б'єрде в рамках участі української делегації у роботі 4-ї Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, м. Вільнюс, Литовська Республіка.

Презентуючи стратегічні цілі для економіки України на найближчі 5-10 років, Олексій Любченко розповів, що Уряд України, роблячи акцент на продовженні реформ, поставив перед собою завдання розробити нову модель економічного розвитку з визначенням точок росту, де можливе найшвидше зростання. У результаті цієї роботи виділили п’ять кластерів з найбільшим мультиплікаційним ефектом, які стануть корисними для подальшої співпраці Світового банку та Уряду України.

«На основі моделювання розвитку економіки України ми визначили галузі – точки росту для економіки. Йдеться про галузі легкої промисловості, сільське господарство, розвиток науки, охорону здоров’я, енергетичну, транспортну, газо- та нафтовидобувну сфери тощо. З цього переліку є сфери, які можуть зацікавити Світовий банк. Насамперед це проекти з відновлюваної енергетики, меліорації, інфраструктурні проекти, відновлення об’єктів культурної спадщини тощо», – зазначив Олексій Любченко.

Зі свого боку, представники Світового банку зазначили, що визначені українським Урядом точки росту справді мають потенціал, щоб генерувати стале зростання економіки та паралельно будувати фундамент стабільного розвитку приватного сектору. Виробництво нових технологій, пов’язаних з декарбонізацією, використання провідних методів ведення сільського господарства сприятимуть створенню нових робочих місць та сприятимуть залученню інвестицій, – виказали впевненість представники Світового банку.

Також українська сторона запевнила, що Україна продовжує активну роботу над залученням інвестицій в національну економіку. Серед пріоритетів – земельна реформа та функціонування ринку землі, реформа державного управління, сфера захисту довкілля, зокрема, поступова декарбонізація енергетики, трансформація вугільних регіонів та інші проекти.

«Ми високо цінуємо підтримку Світового банку у реалізації ключових реформ та сподіваємося на поглиблення нашого партнерства, пошук стратегічної взаємодії, яка б враховувала пріоритети розвитку України. Ваша підтримка – цінний сигнал для України. Ми зі свого боку, будемо робити все, щоб економіка України запрацювала», - підкреслив Перший віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що Уряд України визначив основні точки росту економіки України. Про це повідомив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко під час 4-ї Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення