Сергій Шкарлет обговорив напрями співпраці з керівництвом Національного наукового фонду Грузії ім. Шота Руставелі та Грузинського технічного університету

22.07 12:08    
21 липня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет провів зустріч із генеральним директором Національного наукового фонду Грузії ім. Шота Руставелі Джабою Самушією в межах робочого візиту до м. Тбілісі. Йшлося про зміцнення співпраці з фондом та розвиток міжнародно-дослідної діяльності.

«Ми рухаємось в одному напрямі з Грузією, яка є сильним партнером. Обмін досвідом, нарощування дослідницького потенціалу та розвиток науки – це наші спільні цілі для становлення потужного людського капіталу. Щоб досягти високих результатів, маємо разом напрацювати спільний проект договору про науково-технічне співробітництво між державами», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр повідомив, які кроки робить МОН України з метою популяризації науки та залучення молоді в науковий процес. Торік школярі – члени Малої академії наук – отримали 116 медалей на всесвітніх олімпіадах. Це свідчить про прагнення українців бути освіченими та конкурентоспроможними на міжнародному рівні.

Під час зустрічі було обговорено можливості співпраці Національного фонду досліджень України з Національним науковим фондом Грузії ім. Шота Руставелі.

Директор Національного наукового фонду Грузії ім. Шота Руставелі Джаба Самушія, своєю чергою, розповів про діяльність та основні блоки роботи закладу, серед яких впровадження наукових проектів та популяризація науки в Грузії. Місія фонду – у підтримці нового покоління грузинських вчених, нарощуванні дослідницького потенціалу в наукових установах та громадах, сприянні інтеграції грузинських учених у міжнародний науковий простір шляхом забезпечення покращення якості, важливості та конкурентоспроможності інноваційних наукових досліджень.

Також сторони розглянули питання постійного обміну досвідом та участі у спільних українсько-грузинських проектах.

Окрім того, Сергій Шкарлет разом із делегацією ректорів українських закладів вищої освіти відвідали Грузинський технічний університет. Ректор ГТУ Давид Гургенідзе поінформував про цілі та стратегію роботи університету. Учасники зустрічі обговорили й питання розвитку співпраці між університетом та ЗВО України.

«Приємно, що провідні університети України та Грузії можуть взаємодіяти й реалізовувати спільні проекти задля розвитку вищої освіти та наукового прогресу на міжнародному рівні», – підкреслив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, 20 липня 2021 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з Міністром освіти і науки Грузії Міхеілом Чхенкелі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення