Уряд посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати

05.08 23:16    
Уряд посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати. Зокрема, буде активізована робота через проведення щотижневих нарад на рівні Уряду та запроваджене фокусне обговорення проблематики конкретних органів управління та регіонів тощо.

У черговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати взяли участь у режимі доповідей представники ДК «Укроборонпром», Міненерго, Державного космічного агентства, Донецької, Харківської областей та м. Києва. Крім цього, традиційно були присутні також і представники інших органів центральної виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, професійних спілок.

«Своєчасність виплати заробітної плати належить до найважливіших питань, які знаходяться на постійному контролі Президента України та Уряду. Саме тому питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати є одним з пріоритетів діяльності Мінекономіки», - зазначив на засіданні Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України (голова Міжвідомчої робочої групи) Олексій Любченко.

На жаль, продовжує зберігатись негативна тенденція до збільшення суми заборгованості. Зростання боргу за останній місяць відбулося у 20 регіонах та на підприємствах, підпорядкованих Мінсоцполітики, Державному космічному агентству України, Фонду державного майна України.

Поряд із цим варто відмітити позитивні тенденції щодо поступового зменшення рівня заборгованості у Донецькій, Харківській областях, м. Києві та підприємствах, підпорядкованих Міненерго, і готовність керівництва деяких органів управління активізувати роботу із зменшення заборгованості. Зокрема представник Космічного агентства України озвучила наміри до кінця року повністю виплатити всі борги із зарплат на підприємствах, підпорядкованих агентству.

«Подальша робота Міжвідомчої робочої групи буде сконцентрована на визначенні предметних і системних заходів центральних, місцевих органів влади у тісній взаємодії із соціальними партнерами – галузевими федераціями, профспілками. Визначено персональну відповідальність та напрацьовано конкретні рішення за наслідками наради. Спільними зусиллями ми повинні знайти дієві механізми, які дозволять зупинити зростання цього ганебного явища», - підкреслив Олексій Любченко.

За результатами наради було прийнято рішення про проведення, принаймні у наступні два місяці, засідань Міжвідомчої робочої групи щотижнево, актуалізацію та висвітлення на офіційних сайтах графіків із зменшення заборгованості. Також активізація роботи у цьому напрямку дозволить привернути більшу увагу відповідних органів і керівництва в регіонах до проблеми заборгованості та створить умови для результативного пошуку рішень і посилення відповідальності.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення