Ірина Венедіктова: Правоохоронці, незалежно від гендеру, мають спільну місію – захист прав людей

12.10 22:44    
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова виступила з мотиваційною промовою на Міжрегіональній конференції Української асоціації представниць правоохоронних органів 2021 "Руйнуй стереотипи, пізнаючи себе", участь у якій взяли також Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, Надзвичайна і Повноважна Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Ерік Сведал та Голова офісу ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова.

Учасники конференції у відкритому діалозі з керівниками правоохоронних органів та експертами у сфері гендерної рівності, миру та безпеки обговорили виклики та перешкоди, з якими стикаються жінки-правоохоронниці, шляхи їх подолання, а також обмінялися практичним досвідом та власними історіями успіху.

«Я точно знаю, що жінки ефективні професіонали та гідні керівники. В Офісі Генерального прокурора жінки на рівні з колегами-чоловіками щодня захищають права людей та безпеку суспільства, зокрема, очолюють ключові департаменти», - підкреслила Ірина Венедіктова.

Міністр внутрішніх справ України у своїй промові зауважив, що створення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах - одне з пріоритетних завдань МВС: «Зміна ставлення та збільшення рівня довіри до правоохоронних органів можлива та відбувається, в тому числі й через присутність жінок у правоохоронних органах».

Підтримала проведення конференції на національному рівні і Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза: «Канада пишається своєю роллю у підтримці жінок-правоохоронців та готова і надалі співпрацювати у цій сфері для руйнування стереотипного мислення та створення рівних можливостей».

Досвідом країни, яка ще у 1967 році почала перейматися питаннями гендерної рівності у правоохоронних органах поділився Посол Королівства Норвегія в Україні. Ерік Сведал зазначив, що його країна першою ввела у представництво в НАТО жінку, адже жінки та чоловіки у сучасному світі мають рівні права, обов’язки та можливості.

За словами Голови офісу ООН Жінки в Україні, дослідження показують, що репрезентація жінок у правоохоронних органах істотно впливає на підвищення рівня довіри до правоохоронців та сприяє подоланню корупції всередині системи. «Ми в офісі ООН віримо, що наша співпраця допоможе покращити умови роботи та відкрити нові можливості для жінок», – наголосила Еріка Квапілова.

Генеральний прокурор також додала, що важливим аспектом у роботі правоохоронців, незалежно від гендеру, є усвідомлення власної місії, якою є захист прав людей, а також постійний саморозвиток.

«Без розвитку людського капіталу неможливий розвиток держави, тому дуже важливо дати рівні можливості та розкрити потенціал кожної людини, незалежно від гендеру», - резюмувала Генеральний прокурор.

Конференція пройшла у форматі телемосту з п’яти міст України - Києва, Полтави, Кривого Рогу, Маріуполя та Львову.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення