За порушення при реалізації пального АЗС донараховано 18,5 млн грн штрафних санкцій

23.10 23:16    
Державна податкова служба України постійно аналізує наявну в інформаційних базах ДПС інформацію щодо господарської діяльності суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з роздрібною реалізацією пального. Особлива увага приділяється обліку залишків пального на акцизних складах.

Так, фахівцями податкової служби проведено аналіз інформації, що міститься в ІТС «Податковий блок», Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників і рівномірів-лічильників рівня пального у резервуарі, довідках про розпорядника акцизного складу пального, акцизні склади пального, розташовані на них резервуари пального, витратоміри та рівноміри, довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального тощо.

Результати аналізу засвідчили факт невідповідності звітних даних витратомірів/рівномірів лічильників АЗС, що розташована на території однієї з областей, даним Єдиного реєстру акцизних накладних, які свідчать про рух пального. Зокрема, встановлено нестачу пального, що, у свою чергу, може свідчити про його реалізацію без застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Територіальним підрозділом податкового аудиту організовано та проведено фактичну перевірку цієї АЗС, якою встановлено:

проведення розрахункових операцій через РРО із використанням режиму програмування для підакцизних товарів без відображення в розрахункових документах коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД;

продаж пального без застосування РРО у період з 13.06.2021 по 14.09.2021 у кількості 124,1 тис. літрів на загальну суму 14,9 млн. грн. Зокрема, відповідно до даних журналу оператора АЗС відпущено пального у кількості 328,0 тис. літрів, при цьому через РРО проведено продаж лише 203,9 літрів пального;

продаж товарів, необлікованих у встановленому порядку. Так, зафіксовано надходження на АЗС пального в період з 11.06.2021 по 13.09.2021 у кількості 333,1 тис. літрів на суму 8,5 млн грн, що не відображено у передбачених нормативно правовими документами Журналі обліку надходження нафтопродуктів АЗС за формою № 13-НП та Змінному звіті АЗС за формою № 17-НП.

Всього за результатами проведеної фактичної перевірки до суб’єкта господарювання застосовано близько 18,5 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

Звертаємо увагу, що у разі встановлення випадків реалізації пального на АЗС (АГЗС) з порушенням вимог законодавства України просимо невідкладно інформувати Державну податкову службу України для вжиття контрольно-перевірочних заходів.

Для всебічного та якісного розгляду звернень просимо за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання, надавати підтверджуючі документи (за наявності) або будь-яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення