У Києві презентували виставку «Річ у тім 2.0»

26.11 11:17    
25 листопада 2021 року Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина взяла участь у презентації соціальної кампанії «Річ у тім 2.0» в межах Всесвітньої акції «16 днів активізму проти насильства» на Спортивній площі у Києві.

Під час свого виступу Ольга Стефанішина наголосила, що домашнє насильство це суспільна трагедія, яка не має тільки фізичного характеру, а може стосуватись економічного, психічного і сексуального тиску. Вона наголосила, що таке насильство є одним із найбільш поширених правопорушень у світі, яке не визнає ні соціальних, ні економічних, ні релігійних кордонів.

«Насильства може зазнавати будь-хто: чоловік, жінка, діти, люди похилого віку, будь-який член родини незалежно від того, де ви проживаєте, з ким і який ваш матеріальний стан», – підкреслила Віце-прем'єр-міністр.

Ольга Стефанішина наголосила на комплексності питання протидії домашньому насильству та важливості активізації роботи усіх інституцій.

«Насильство – це питання, яке не можна вирішити роботою одного міністерства або однієї державної інституції. Протидія домашньому насильству – це комплекс заходів, який потребує залученості та небайдужості абсолютно всіх громадян, а також усвідомленості кроків, необхідних для боротьби з цим ганебним явищем. Це важливо, бо чи не кожна третя українська родина має власну історію пов'язану з насильством», – зазначила Віце-прем'єр-міністр.

Урядовиця закликала не замовчувати подібні випадки. І наголосила на тому, що держава робить усе можливе, аби не залишати постраждалих від домашнього насильства без підтримки.

«Ми посилюємо кримінальну відповідальність за домашнє насильство, створюємо мережу кризових кімнат, денних центрів, програми підтримки жертв та працюємо з кривдниками. Головне – не мовчіть. Держава піклується про кожного постраждалого. Звертайтеся по допомогу на урядову гарячу лінію 15-47, де кожен буде почутий, а також не будьте байдужими свідками й реагуйте на подібні випадки. Це можливість розірвати коло насильства для тих, хто досі боїться чи соромиться звернутися по допомогу».

Наприкінці виступу Віце-прем'єр-міністр наголосила на важливості спрямування своїх зусиль на підвищення обізнаності українців у питаннях протидії домашньому насильству та сформувати нетерпиме ставлення громадян до будь-яких його проявів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення