Міненерговугілля опрацює висновки за результатами українсько-американського семінару із кібербезпеки

28.05 23:05    
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик сьогодні, 27 травня, обговорив із Старшим Радником з міжнародних питань Міністерства енергетики США Вільямом Брайаном попередні висновки за результатами спільного українсько-американського семінару з кібербезпеки, який проведений нещодавно фахівцями зі Сполучених Штатів Америки.

Ігор Насалик під час зустрічі наголосив, що саме попередня зустріч з Вільямом Брайаном стала поштовхом для включення окремого блоку питань «Безпека» до програми Конгресу «Енерго Весна 2016», який відбувся 26 травня. До цього блоку питань увійшли: підвищення рівня безпеки, навчання і тренування персоналу та соціальна безпека.

Міністр України подякував Американській стороні за навчання та зазначив: «Хотілося б, щоб такі навчання стали постійними і стосувалися всіх об’єктів енергетичної галузі нашої держави».

Також Міністр повідомив про основні висновки за результатами навчань. Зокрема, наголосив, що існує велика зацікавленість у Центрі обміну та аналізу інформації, оскільки засобів обміну інформацією на сьогодні недостатньо. Крім того, висловив думку про можливість створення державно-приватного партнерства у сфері безпеки роботи об’єктів ПЕК та зазначив про важливість залучення стратегів у сфері кібербезпеки до роботи в цьому напрямку.
«Висновки засвідчили недостатні навики та необхідність краще навчати технічний персонал. Корпоративна політика має враховувати і загрози фізичного втручання в роботу енергетичних об’єктів, які до цього часу не були враховані», - зауважив Міністр та повідомив про заплановані у серпні 2016 року навчання, де будуть моделюватися схеми стресових ситуацій та готовність персоналу реагувати на такі ситуації.

Вільям Брайан поділився досвідом організації кібербезпеки у США, а також зауважив про необхідність об’єднання зусиль головних енергетичних компаній, як державних, так і приватних, для протидії загрозам фізичного втручання в їх роботу. Крім того, повідомив про можливі напрямки допомоги з американської сторони, які стосуються проведення навчань, залучення експертних та технічних радників, а також оновлення перспективного плану розвитку паливно-енергетичного комплексу з метою здобуття енергетичної незалежності України.
Сторони висловили зацікавленість у співпраці та готовність впроваджувати спільні проекти для забезпечення надійної роботи енергосистеми.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення