Міністр оборони перевірив, як годують бійців в одній із військових частин на Одещині

24.07 19:32    
Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час перебування з робочою поїздкою на Одещині долучився до однієї з перевірок якості продуктів харчування, які проводяться Центром розвитку та супроводження матеріального забезпечення.

У неділю, 24 липня, така перевірка відбувалася в одній із військових частин 28 окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Під час перевірки продовольчих складів частини, холодильного устаткування, місць зберігання продуктів харчування військовослужбовців, овочесховища були виявлені запаси неякісних, зіпсованих продуктів харчування. Всі продукти харчування зберігалися в антисанітарних умовах, температурний режим збереження продуктів не витримувався.

Міністр оборони України провів коротку зустріч із представниками компанії – постачальника і наголосив, що з боку Міністерства оборони України будуть вжиті заходи щодо негайного припинення виявлених недоліків, та за невиконання умов договорів контракти з постачальниками неякісної продукції будуть розірвані у судовому порядку.

Окрім цього, Міністр оборони України доручив керівникові Військової служби правопорядку Одеського гарнізону провести перевірку усіх видів діяльності військової частини та терміново доповісти про результати.

Відповідальні за контроль харчування посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності: одного з офіцерів, відповідального за тилове забезпечення у військовій частині,звільнено з посади.

«Ми працюємо за окремим дорученням Міністра оборони України. Воно полягає в тому, що ми перевіряємо якість продуктів харчування та умов збереження продуктів у військових частинах. У військовій частині, яку ми перевіряємо сьогодні, м’ясна продукція, масло, молоко, сир, сосиски, – все зберігається в одному холодильнику у розкиданому вигляді. Ми опитали солдат у військовій частині, і вони відповіли нам, що нічого не їдять на обід, окрім чаю та булочок. Тож сьогодні ми візьмемо на лабораторні дослідження вилучені продукти, за результатами лабораторних досліджень будуть складені акти та буде вестись робота щодо розриву договорів із постачальниками», – сказав під час перевірки Начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Дмитро Марченко.

Протягом минулого тижня Центр провів п’ять перевірок військових частин Збройних Сил України. Перевірки триватимуть до тих пір, поки постачальники не будуть виконувати правила поставок та умови зберігання продуктів харчування наших солдат.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення