Ігор Насалик розповів про заходи Міненерговугілля щодо посилення енергетичної безпеки

15.09 21:47    
15 вересня 2016 року Ігор Насалик взяв участь у круглому столі на тему: «Дипломатичний фронт. Шляхи посилення енергетичної безпеки України» у рамках спільного засідання Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Комітету у закордонних справах Верховної Ради України.

У ході круглого столу обговорено питання про ключові виклики енергетичній безпеці України в сучасних безпекових реаліях, роль та значення дипломатії у вирішенні існуючих загроз енергетичній безпеці України, шляхи подальшого посилення енергетичної дипломатії з метою захисту енергетичних інтересів Україні на міжнародній арені.

Міністр підкреслив значне посилення роботи, що виконується спільно із Секретаріатом Енергетичного Співтовариства щодо модернізації законодавчої бази в енергетичній сфері і приведення її у відповідність до норм законодавства ЄС, забезпечуючи тим самим виконання зобов’язань України у рамках Угоди про Асоціацію та Договору про заснування Енергетичного Співтовариства. Ігор Насалик наголосив на необхідності найскорішого прийняття Верховною Радою України законів України про ринок електричної енергії та про НКРЕКП.

Також очільник Міненерговугілля відзначив, що інтеграція української енергосистеми в об’єднану енергосистему Європи є ключовим пріоритетом політики енергетичної незалежності України.

Окремо Міністр зупинився на питанні роботи нафтогазового комплексу. Зокрема, наголосив, що майже половина підприємств, які отримали ліцензії на видобуток газу в Україні, наразі не проводять ніякої роботи, тому Міністерство планує провести інвентаризацію серед компаній-ліцензіатів «На сьогоднішній день з 118 фірм, які отримали ліцензії, звіт про роботу становить лише 56, тобто половина фірм, які володіють ліцензіями, не проводять ніякої роботи», - зазначив Міністр. «Тому позиція Міністерства в тому, щоб провести інвентаризацію в першу чергу і подивитися, як виконуються ліцензійні умови», - додав Ігор Насалик.

Нагадаємо, організували зазначений круглий стіл Комітет Верховної Ради України у закордонних справах та Комітет Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки за підтримки: British Embassy Kyiv, Center EIR (Центр досліджень енергетики) та Інституту суспільно-економічних досліджень.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 13:01
Польські фермери поновили блокування напрямків пунктів ...
Сьогодні 13:00
Комітет з питань інтеграції України до ЄС здійснив робо ...
Сьогодні 12:53
Вкотре Київська митниця передала товари для потреб обор ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення