Держприкордонслужба України разом з представниками ЄС розпочала практичну реалізацію TWINNING проектів

20.09 13:36    
20 вересня 2016 року в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулася міжнародна конференція на якій презентували проект «Підтримка Державної прикордонної служби України у подальшому запровадженні принципів інтегрованого управління кордонами, зокрема у сфері перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів» в рамках програми TWINNING.

Під час заходу учасники обговорили та озвучили основні цілі та завдання даного спільного twinning-проекту та його можливості.
В офіційній презентації проекту взяли участь перший заступник Голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк та офіцери відомства, а також представники ЄС в Україні, Посольства США в Україні, дипломатичних представництв іноземних держав, Консультативної Місії ЄС (EUAM), Місії ЄС EUBAM, представництва МОМ в Україні, ОБСЄ та офісу зв’язку НАТО в Україні.

Як зазначив Василь Серватюк під час свого виступу, Державна прикордонна служба ще у 2012 році розробила та направила до Представництва Європейського Союзу відповідний запит. «Сьогодні ми спільно з Вами маємо нагоду розпочати першими серед усіх правоохоронних відомств України європейський інструмент інституціональної розбудови Twinning», - наголосив він, звертаючись до європейських партнерів. Також перший заступник керівника прикордонного відомства додав, що співпраця з європейськими колегами, Агенцією ФРОНТЕКС, Представництвом ЄС в Україні, місіями ЕUAM, EUBAM та МОМ є пріоритетною для Держприкордонслужби у контексті євроінтеграційних прагнень України.

Головним виконавцем проекту є Адміністрація Державної прикордонної служби України, а серед партнерів-учасників проекту виступають Державна фіскальна служба України, Державна міграційна служба та Міністерство закордонних справ. Twinning-партнером центрального апарату прикордонного відомства на конкурсній основі став Міжнародний консорціум прикордонних відомств ФРН, Литовської Республіки та Польщі.

Сам проект охоплює компоненти з допомоги у моніторингу та оцінці виконання Концепції інтегрованого управління кордонами та відповідного плану дій, удосконалення системи прикордонного контролю, включаючи ІТ системи, відповідно до стандартів та практик ЄС, а також розвитку наближення законодавства та процедур у сфері виявлення викрадених автомобілів до стандартів ЄС.
Реалізація проекту, бюджет якого передбачений на рівні 1,3 мільйона євро, триватиме 2 роки. За цей час європейські експерти надаватимуть допомогу в приведенні відповідної нормативно-правової бази до стандартів ЄС та внутрішніх стратегій реформування, будуть здійснюватися навчальні візити до країн-учасниць консорціуму для ознайомлення на практиці з аспектами впровадження елементів інтегрованого управління кордонами та відбуватимуться робочі зустрічі тощо.
Наголосимо, що Держприкордонслужба однією із перших серед правоохоронних відомств України запускає європейський інструмент інституціональної розбудови TWINNING. Це дозволить прискорити процеси інтеграції прикордонної служби у європейське правоохоронне поле.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення