Геннадій Зубко: у першому кварталі до місцевих бюджетів надійшло майже 42 млрд грн

07.04 09:42    
Децентралізація дала можливість вирішити на місцях ті проблеми, які не вирішувались роками й десятиліттями. Роками діти й підлітки мріяли, щоб у них у містах і селах були спортмайданчики, футбольні поля, басейни. А місцева влада чекала, поки в центрі приймуть рішення і виділять гроші. Тепер все змінилось: на місцях є можливості, кошти, ресурси. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках робочої поїздки на Тернопільщину.

«Сьогодні в руках громад потужні інструменти – місцеві бюджети, які зросли в 3-7 разів, субвенція на соціально-економічний розвиток, субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ, ДФРР. Лише за перший квартал цього року до місцевих бюджетів надійшло 41,6 млрд грн, що майже на 40% більше ніж у першому кварталі минулого року. Доходи бюджетів ОТГ зросли на 700 млн грн, більше ніж на 52%. Тільки на Тернопільщини надходження до бюджетів ОТГ у січні-березні склали 121,2 млн грн, а у минулому році за цей період було 71,9 млн грн. І ми маємо результат – якісні зміни по всій країні – відбудовані дороги, дитсадки, школи, лікарні. Приклад дитячого басейну Козівської школи, який майже 30 років стояв довгобудом, а нині відкритий, завдяки коштам ДФРР, яскраве тому підтвердження. Наступний крок – формування єдиних освітньо-спортивно-культурних просторів у громадах. Це вже не точкове вирішення проблем, а комплексний розвиток території. Мета – надати якісні послуги в усіх галузях, реалізувати освітній, туристичний, спортивний, культурний потенціал громади, виховати справжнього громадянина, патріота свого краю», - зазначив Геннадій Зубко.

В рамках візиту Геннадій Зубко відкрив уніфікований спортивний майданчик у смт Козова, збудований за кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток (684 тис грн) та за співфінансування з бюджету Козівської селищної ради (203 тис грн) і спонсорські кошти. Також Віце-прем’єр-міністр відвідав дитячий басейн для Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, будівництво якого розпочалось ще у 1989 році, і лише у 2015-2016 роках за кошти ДФРР та співфінансуванням з місцевого бюджету реконструкція й будівництво було завершено.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення