Щодо протидії зловмисникам, які спекулюють на чергах перед пунктами пропуску

06.07 13:52    
Протягом останнього часу відмічається стійка тенденція значного зростання пасажирського та транспортного потоків через державний кордон.
Як правило, така ситуація спостерігається на кордоні з країнами ЄС, де до 75% учасників руху – це громадяни, що користуються пільгами малого прикордонного руху та є власники автомобілів іноземної реєстрації.
На цей час Держприкордонслужбою України продовжуються системні антикорупційні заходи, спрямовані на унеможливлення протиправної діяльності на кордоні та прискоренні прикордонного оформлення громадян у рамках угоди про безвіз із країнами Євросоюзу.
Так, нещодавно підрозділом внутрішньої безпеки Держприкордонслужби України спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України у Волинській області та військовою прокуратурою Луцького гарнізону викрито протиправну діяльність групи цивільних осіб, які перед пунктом пропуску «Ягодин-авто» здійснювали систематичне вимагання коштів за проїзд авто поза чергою за 400-1000 гривень. До протиправної діяльності зазначені громадяни намагалися залучити окремих співробітників Луцького загону.
Спільно правоохоронці затримали «на гарячому» цивільну особу під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 900 гривень за пропуск поза чергою транспортних засобів. Затриманий у подальшому мав намір схилити військовослужбовців до службових зловживань за частину отриманої ним матеріальної вигоди.
Варто зазначити, що співробітниками внутрішньої безпеки прикордонників та СБУ задокументовано неодноразові факти вимагання та неправомірного отримання цивільними особами коштів за пропуск автомобілів поза чергою, зазначені матеріали досліджуються у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст.368 та ч. 2 ст.369 КК України.
Державна прикордонна служба України постійно та неухильно в межах своєї компетенції та в рамках діючого законодавства вирішує питання накопичення транспортних засобів в пунктах пропуску, розташованих на державному кордоні, створення комфортних умов для подорожуючих та зменшення часу здійснення контрольних формальностей в пунктах пропуску, а також оперативно інформує подорожуючих громадян про існуючи ускладнення здійснення прикордонно-митних процедур в пунктах пропуску з метою врахування цієї інформації при плануванні поїздок.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Сьогодні 16:06
СБУ затримала колаборанта, який возив рашистів на ротац ...
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення