На Житомирщині вже ліквідовано підпільну нарколабораторію та 15 наркопритонів

На Житомирщині вже ліквідовано підпільну нарколабораторію та 15 наркопритонів

15.05 15:52    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в відділу по зв’язкам з громадськістю УМВС України в Житомирській області, на території області упродовж декади травня триває комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання, спрямоване на протидію наркозлочинності. Як розповів начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області Сергій Дзюбенко, з початку року вже викрито понад 600 фактів незаконного обігу наркотиків, за 470 з них порушено кримінальні справи, зафіксовано близько 200 випадків збуту наркотиків, ліквідовано 1 підпільну нарколабораторію та 15 наркопритонів.

За оперативними підрахунками з незаконного обігу вилучено понад 300 кг наркотичних засобів, у тому числі 800 гр героїну. Працівниками міліції перекрито 3 міжнародні канали постачання наркотиків на територію держави, накладено арешт на кошти та майно, здобуті від незаконних операцій з наркотиками на суму майже 800 тисяч гривень.

Нинішнє ж проведення оперативних заходів зумовлене, у першу чергу, необхідністю активізувати ведення профілактичної та попереджувальної роботи, особливо у молодіжному середовищі, а також посилення контролю над процесами обігу наркотичних засобів.

Не забарилися і перші результати. 11 травня було затримане злочинне угрупування, сформоване на етнічній основі, у складі 6 осіб, жителів Житомирського району та м. Бердичева, які займались зберіганням, виготовленням та збутом наркотичних засобів, за інформацією оперативників, упродовж останніх півроку. Складність викриття групи та документування її діяльності, розповідає Сергій Дзюбенко, полягала в надзвичайній обережності наркоділків. Коло осіб, яким збувався опій, як і тих, у кого купувалась макова соломка, було чітко визначено та обмежено. Місця збуту та виготовлення наркотичних засобів також ретельно приховувались. Проте навіть такі численні заходи перестороги не допомогли ділкам, чий вік, до речі від 20 до 60 років, уникнути зустрічі з працівниками міліції.

Під час затримання у них виявлено та вилучено 13,5 кг макової соломки. Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, якою передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до дванадцяти років.

Загалом до кримінальної відповідальності за незаконні операції з наркотичними засобами з початку року притягується більше 300 осіб, понад 100 з них – за продаж небезпечного товару.

Однак, на сьогодні існує й інша офіційна статистика. На даний час судами береться під варту лише 45% викритих активних наркоділків і майже стільки ж отримує реальне покарання у вигляді позбавлення волі. Такі цифри були оприлюдненні Міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком на засіданні Ради національної безпеки та оборони України у квітні цього року. У нашій області, як і в Вінницькій, Закарпатській, Запорізькій, Тернопільській, Рівненській та місті Севастополі понад 70% наркоділків після їх викриття залишаються на волі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення