На Житомирщині керівники сільгосппідприємств намагалися "нагріти" державу на 7 мільйонів

На Житомирщині керівники сільгосппідприємств "нагріли" державу на 7 мільйонів

24.05 16:09    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в прес-службі МВС України, працівники управління МВС України в Житомирській області викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які, використовуючи корупційні зв'язки, ухилились від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах - на загальну суму 7 мільйонів 208 тисяч 400 гривень.

Певної «зручності» для здійснення відповідних оборудок надавало те, фігуранти злочину - засновники трьох сільгосппідприємств є одночасно й працівниками інших двох товариств з обмеженою відповідальністю. Всі ці організації розташовані в приміщенні банку, де систематично здійснювалося виготовлення та використання у злочинній діяльності підроблених документів.

Зокрема, у жовтні минулого року з ініціативи працівників цих сільгосппідприємств були отримані довгострокові кредити у банку, де розміщені всі підприємства, на загальну суму 120 мільйонів 140 тисяч гривень.

Для того, аби незаконно отримати державне відшкодування відсоткової ставки по довгострокових кредитах, керівники вищезгаданих сільськогосподарських підприємств подали до Головного управління агропромислового комплексу Житомирської обласної державної адміністрації завідомо неправдиві документи про використання довгострокового кредиту, отриманого від згаданого банку.

Отримані кредитні кошти в повному обсязі були перераховані на рахунки клієнтів того ж банку-позичальнику: товариства з обмеженою відповідальністю у Житомирі та закритому акціонерному товариству у Івано-Франківську.

У подальшому службові особи житомирського ТОВ, на рахунки якого були перераховані гроші, з метою ухилення від сплати податку на додану вартість виготовили завідомо неправдиві податкові декларації, де не відобразили отримання фінансової допомоги у вигляді кредиту на суму понад 36 мільйонів гривень. Так, підприємці фактично ухилились від слати податку на додану вартість загальною сумою сім мільйонів 208 тисяч 400 гривень.

За матеріалами відділу захисту бюджетних коштів управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю управління МВС України в Житомирській області прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.366 (Службове підроблення), ч.3 ст.212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) КК України.



за матеріалами ДЗГтаМД МВС України

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення