До уваги орендодавців житла! У Житомирі чергове шахрайство

До уваги орендодавців житла! У Житомирі чергове шахрайство

31.10 10:16    
У Житомирі 19-річний юнак упродовж декількох місяців розплачувався з господаркою орендованого ним житла коштами, вирученими в ломбардах за її ж золоті прикраси. Злодійкуватого квартиранта «вивели на чисту воду» оперативники карного розшуку Житомирського міськвідділу міліції.

Про те, що у неї зникли всі родинні коштовності, 52-річна житомирянка дізналася випадково, коли вирішила навести лад у шафі. Маючи на меті почистити бабусин золотий годинник та обручки, що лишилися у спадок, жінка витягла зі сховку підозріло легкий пакет. З неприємними передчуттями вона відкрила футляри для коштовностей – усі були пустими.

- Під час роботи на місці події слідчо-оперативної групи Житомирського МВ УМВС до будинку зайшов один з квартирантів господині, - розповів оперуповноважений карного розшуку Сергій Гнітецький. – Хлопець щосили намагався поводитись спокійно та невимушено, однак виглядав знервованим.

Професійне чуття не підвело оперативника: під час огляду кімнати молодика правоохоронці виявили у його сумці декілька футлярів з-під ювелірних виробів, камінці, якими були оздоблені персні, а у кишені – позолочені запонки. Хлопець зізнався, що зникнення коштовностей – справа його рук.

Як виявилось, молодик третій рік поспіль винаймав у господині будинку кімнату та проживав там разом з двома товаришами. Після закінчення професійного училища він влаштувався на роботу, проте довго там не протримався – за місяць його звільнили.

- Хлопець виправдовується, що йому соромно було повертатися додому невдахою, - розповів т.в.о. начальника Житомирського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка. – Тож він розробив план тимчасового збагачення: припускаючи, що квартирна господарка зберігає у своїй зачиненій кімнаті гроші, знайшов ключ до замка та у час відсутності господарки ретельно оглянув приміщення. Так і виявив сховок з коштовностями, які викрав та по-черзі здавав до ломбарду.

Загалом молодику вдалося поцупити 19 найменувань ювелірних виробів, вартість яких складає понад 40 тисяч гривень. Запонки, які знайшлися у кишені, за словами хлопця, у ломбарді не взяли, адже ті виявилися тільки позолоченими. Решту він вдало спродав, за рахунок чого й жив декілька місяців і навіть матеріально допомагав батькам, а ті раділи, що син влаштувався на гарну роботу.

Слідчими міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження та розпочато розслідування за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України відповідно до якої таємне викрадення майна карається як штрафом, так і позбавленням волі на строк до 3 років.

Наталя Тимчук,
СЗГ УМВС України
в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення