На Житомирщині кмітливий правоохоронець затримав трьох викрадачів авто

26.11 13:32    
За лічені хвилини зупинити автівку з підозрюваними, переконати їх «здатися» та визнати власну вину вдалося міліціонеру з Андрушівщини. Допоки потерпілий ще оповідав у відділку обставини викрадення машини, правоохоронці уже знайшли транспортний засіб та викрадене з нього.

Надвечір до чергової частини райвідділу звернувся 30-річний місцевий житель із заявою про викрадення автомобіля, орендованого ним для роботи в службі таксі. Чоловік назвав прикмети зловмисників та марку автомобіля, на якому ті пересувалися. Правоохоронці розпочали заходи по розшуку і затриманню підозрюваних, сповістили усі наряди міліції та пости ДАІ, що перебували на шляху можливого руху автомобіля.

Про розшук підозрюваних повідомили і першого заступника начальника райвідділу – начальника слідчого відділення Дмитра Богуна. Правоохоронець у цей час їхав власною автівкою по дорозі Бердичів-Житомир, коли помітив транспортний засіб, за прикметами схожий на розшукуваний. Міліціонер розпочав переслідування підозрілого авто, одночасно сповістивши про це колег. Вони тим часом зв’язалися за допомогою мобільного телефону з жінкою, яка перебувала в автомобілі підозрюваних та повідомили, що їх викрито і запропонували зупинитися. Зрештою нетривала погоня закінчилася блокуванням правопорушників на узбіччі.

- У зупиненій мною автівці перебувало троє молодих чоловіків та дівчина. Спочатку вони всіляко заперечували свою причетність до правопорушення, - розповів Дмитро Богун. – Та в подальшому, розмовляючи зі мною, двоє з них зізнались, що все ж таки викрали автомобіль заявника. Потім вони залишили його на автодорозі поміж селами, а з салону забрали усі цінні речі: мобільні телефони, документи та магнітолу.

Коли на місце затримання прибула слідчо-оперативна група Андрушівського РВ УМВС, хлопці вже розповіли, що намагаючись приховати свою причетність до крадіжок, на узбіччі дороги заховали викрадені документи, а згодом просто на ходу повикидали й решту речей.

Наразі відомо, що заявник, намагаючись з’ясувати стосунки з колишньою дружиною, перестрів автомобіль опонентів на сільській дорозі. Однак у ході сварки зрозумів, що фізична перевага не на його боці та дременув геть. Молодики тим часом вирішили «покарати» зухвальця. Спочатку заїхали на кинутому ним автомобілі у безлюдне місце, а потім забрали цінні речі, що були у салоні, та поїхали геть.

- Нині порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) та ч.2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, – повідомив начальник Андрушівського РВ УМВС України в Житомирській області Сергій Бойко. – Усі фігуранти – жителі м. Києва, нині судом їм обрано запобіжний захід у вигляді застави. Триває подальше розслідування.

Законодавством за таємне викрадення чужого майна передбачено покарання як у вигляді штрафу так і позбавлення волі. Незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Водночас, заступник начальника УМВС Микола Будзинський повідомив, що відповідний наказ про нагородження Дмитра Богуна вже готується і правоохоронець найближчим часом обов'язково буде заохочений правами начальника УМВС.

На Житомирщині кмітливий правоохоронець затримав трьох викрадачів авто


На Житомирщині кмітливий правоохоронець затримав трьох викрадачів авто


На Житомирщині кмітливий правоохоронець затримав трьох викрадачів авто


На Житомирщині кмітливий правоохоронець затримав трьох викрадачів авто


Наталя Тимчук,
СЗГ УМВС України
в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:08
Поліцейські розшукують підозрюваного у замаху на умисне ...
Сьогодні 00:07
В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого ...
Сьогодні 00:06
Судитимуть трьох осіб, які за 10,5 тис дол переправляли ...
Сьогодні 00:06
Генпрокурор та Голова Представництва Дитячого фонду ООН ...
Сьогодні 00:02
На Тернопільщині слідчі оголосили підозру працівнику аг ...
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення