Завдяки небайдужості житомирянина міліція оперативно затримала злодія

28.11 15:47    
Ставши свідком крадіжки коліс з чужого автомобіля, житомирянин не тільки повідомив про побачене до міліції, але й за власної ініціативи на своєму автомобілі переслідував зловмисника аж до його затримання працівниками ДАІ.

Близько 4 ранку 25-річний житель Житомира Олександр повертався додому і спокійно заїжджав у двір багатоповерхівки в районі Польової на своєму автомобілі. Освітлюючи фарами місце для стоянки, він раптом побачив, що неподалік біля двох машин у дворі якось невдало припаркувалася третя: «Опель» мало не впритул був притиснутий до сусіднього автомобіля «Мазда».

Кількома хвилинами пізніше молодий чоловік побачив біля цих двох машин чоловіка, який квапливо знімав з домкрата припаркований автомобіль, замість коліс у якого були цеглини. Це видалося Олександру підозрілим. Він підійшов до чоловіка, який вже устиг сісти в «Опель» на водійське сидіння і закритися зсередини. На питання про те, що тут відбувається, чоловік за кермом через прочинене вікно сказав якусь нісенітницю про ремонт автомобіля і, не дочекавшись реакції, швидко завів машину й натиснув на педаль газу.

Завдяки небайдужості житомирянина міліція оперативно затримала злодія


Остаточно переконавшись у правдивості своїх підозр, Олександр негайно кинувся до своєї автівки та прослідував за «Опелем».

- Зрозуміло, що з чужої машини чоловік поцупив колеса і тепер намагається втекти з місця злочину. Повідомив про це до міліції. Але я ж розумію, що час втрачати неможна, зловмисник на колесах і може виїхати досить далеко. Тому вирішив сприяти правоохоронцям, - соромливо знизує плечима Олександр, розповідаючи про минулі події.

Тим часом водій «Опеля» колесив ще пустими житомирськими вулицями, намагаючись відірватися від свого переслідувача. Олександр же невідривно слідував за ним і координував правоохоронців за маршрутом їх руху по телефону.

- За повідомленням чоловіка були зорієнтовані всі наряди міліції, які несли зовнішню службу в місті. Був оголошений план «Перехоплення», - говорить т.в.о. начальника Житомирського міськвідділу міліції Олег Марківський.


Мабуть, зловмисник зрозумів, що в місті міліції його затримати буде найлегше, тому вирвався за межі Житомира, свідомо намагаючись обійти патрулі Державтоінспекції, екіпажі якої вже працювали за отриманим на автомобілем «Опель» орієнтуванням.

Виїхавши на автомобільну трасу, водій-утікач додав швидкості. Його навіть не бентежили інші транспортні засоби, що рухалися по автодорозі, він нахабно сигналив, об'їжджав їх мало не по узбіччях. А опісля звернув з основної траси і поїхав по іншій дорозі вбік Бердичева.

- Ми їхали фактично по бездоріжжю, а на одному з поворотів я думав, що «Опель» на слизькому полотну взагалі перевернеться, - згадує Олександр.

Зрештою, «Опель» і його переслідувач доїхали до Бердичева. Весь цей час молодий чоловік тримав зв'язок з правоохоронцями, але оскільки районний центр був йому незнайомий, то орієнтуватися в місцевості він міг тільки за табличками з зазначенням вулиць або ж за зовнішнім описом того чи іншого кварталу.
В «Опеля» виявилося пробитим одне колесо і його водій, очевидно, зрозумів, що далі продовжувати швидку їзду він вже не зможе. Тому і заїхав у місцевий парк, рухаючись по алеях і, вочевидь, обдумуючи подальші дії. Олександр не відставав. По телефону працівники місцевого ДАІ скоординували з ним план блокування втікача. І коли «Опель» з'явився знову біля в'їзду в парк, його там вже чекала патрульна машина ДАІ, яка перегороджувала алею.


Завдяки небайдужості житомирянина міліція оперативно затримала злодія


На місце затримання прибула слідчо-оперативна група Бердичівського міськвідділу міліції. Як з'ясувалося, за кермом «Опеля» перебував 29-річний житель м.Бердичева, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки. При огляді автомобіля, в його салоні правоохоронці виявили 10 коліс з різних автомобілів іноземних марок.

Як повідомив т.в.о. начальника Житомирського міськвідділу міліції Олег Марківський, за заявами, поданими в міліцію, вже є власники двох машин, з яких пропали колеса і знайшлися в затриманому «Опелі». Нині відкрито кримінальне провадження за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Затриманий бердичівлянин перевіряється на причетність до скоєння інших подібних кримінальних правопорушень.

- Те, що оперативне затримання відбулося завдяки участі пересічного жителя Житомира, говорить про високу самосвідомість і небайдужість до суспільних проблем наших громадян, - коментує начальник УМВС України в Житомирській області Анатолій Лазарев. - Від імені особового складу житомирської міліції я дякую цьому молодому чоловікові за проявлену відвагу і сприяння органам внутрішніх справ.

Завдяки небайдужості житомирянина міліція оперативно затримала злодія


Сам Олександр сприймає подію, як фільм з авантюрним сюжетом, у головній ролі якого опинився сам. Тим не менше, каже, що вчинити інакше не мав права, оскільки носить форму військового.

Завдяки небайдужості житомирянина міліція оперативно затримала злодія




Ольга Номерчук,
СЗГ УМВС України
в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення