Малинські міліціонери затримали двох грабіжниць з Черкащини. ФОТО

23.12 13:15    
У Малинському районі Житомирщини двоє грабіжниць відібрали у 76-річної пенсіонерки в її домі усі заощадження та намагалися втекти. Викликані на місце події правоохоронці затримали обох підозрюваних на території сусідньої Київської області, а викрадене повернули бабусі.

Близько 13.00 до чергової частини Малинського МВ УМВС надійшло повідомлення від голови сільської ради про те, що невідомі щойно пограбували літню жительку села. На місці події правоохоронці встановили, що обідньої пори до будинку потерпілої зайшли дві жінки, які назвались працівниками соціальної служби. Спочатку незнайомки оповідали про підвищення пенсії, для чого, мовляв, треба написати звернення до Президента. А згодом, отримавши відмову бабусі, завели розмову про обмін грошей у країні й почали з’ясовувати, чи має старенька купюри номіналом по 500 та 200 гривень.

Малинські міліціонери затримали двох грабіжниць з Черкащини. ФОТО


- Я дістала свою сумку й подала їм спочатку 500, а потім 200 гривень. Вони запитали ще, я одказала, що не маю, - розповідає Антоніна Петрівна. – Вони переписали номери на купюрах й повернули назад. А потім сказали, щоб я не тримала сумку, а поклала, мовляв, вони нічого не вкрадуть.

Допоки жінка носила заощадження в іншу кімнату, непрохані гості уважно стежили за нею. Шахрайський спектакль продовжився, коли пенсіонерка повернулась. Одна з жінок раптово зібралась йти, а інша ще розважала бабусю недоречними розмовами. Втім, господарка оселі все ж помітила, що її гроші прибрала до рук спільниця і тепер намагається втекти.

Малинські міліціонери затримали двох грабіжниць з Черкащини. ФОТО


Ошелешена бабуся, не втрачаючи надію на порятунок свого майна та намагаючись його вирвати із рук злодійок, стала щосили кричати. У цей час повз подвір’я пенсіонерки проходила місцева жителька, яка, побачивши невідомих, які вибігають з будинку сусідки, відразу зрозуміла ситуацію й зателефонувала до голови сільської ради.

Не гаючи часу той, у свою чергу, повідомив до міліції, а сам кинувся назустріч втікачкам. Втім затримати їх відразу не вдалося.

Працівники міліції, які прибули на виклик, організували негайні оперативно-розшукові заходи. У рамках розпочатого кримінального провадження їм вдалося швидко з’ясувати особи підозрюваних та надвечір цього ж дня їх затримати.

- Спочатку вдалося встановити та затримати автомобіль, на якому жінки приїхали до села. Це було таксі, водій розповів, що висадив пасажирок неподалік населеного пункту на околиці лісу. Відтак до пошуків грабіжниць було залучено весь особовий склад міськвідділу, міліціонери прочісували місцевість, аби з’ясувати сховок втікачок, - повідомив начальник Малинського МВ УМВС України в Житомирській області Михайло Старовойт.

Згодом завдяки низці вжитих заходів обох підозрюваних таки знайшли.

- Ми їх затримали на території сусіднього району Київської області, - продовжує Михайло Старовойт. - Першу втікачку - коли та намагалась скористатись іншим таксі, а другу – знайшли у вантажному попутному автомобілі, вона заховалась на місці відпочинку водія.
Наразі обидві від коментарів щодо своїх дій відмовляються.

Малинські міліціонери затримали двох грабіжниць з Черкащини. ФОТО


Кримінальний кодекс України кваліфікує їх дії, як грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, (ч. 2 ст. 186) й передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 6-ти років. Досудове розслідування триває, а жінки, як з’ясувалось, жительки Черкащини, перевіряються на причетність до інших подібних злочинів.

СЗГ УМВС України
в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення